Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ρέθυμνο - Πανοραμική της πόλης του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο

Ελλάδα
Μοιράσου το
Ρέθυμνο - Σπήλαια του Ρεθύμνου Σπήλαια του Ρεθύμνου
Ιδιαίτερο αρχαιολογικό και λαογραφικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα 800 περίπου σπήλαια που υπάρχουν στα βουνά του Ρεθύμνου. Σε υψόμετρο 1538 μέτρα στο οροπέδιο Νίδα στον Ψηλορείτη, βρίσκεται το Ιδαίον Άντρον, ένα σπήλαιο αρκετά μεγάλο όπου κατά την ελληνική μυθολογία εκεί ανατράφηκε ο Δίας από την Αμάλθεια. Υπήρξε λατρευτικό κέντρο κατά τα μινωικά χρόνια και μετά από ανασκαφές έχει φέρει στο φως διάφορα ευρήματα όπως χρυσά κοσμήματα, κεραμικά και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα. Στο σπήλαιο του Μελιδονίου όπου λατρευόταν ο Ερμής, μπορεί να δει κανείς τα οστά κατοίκων του Μελιδονίου όπου πέθαναν εκεί από ασφυξία, όντας πολιορκημένοι από τους Τούρκους. Επίσης στο σπήλαιο Σφεντόνη στα Ζωνιανά, με τους 14 θαλάμους, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Επισκέψιμο είναι και το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου στην Πατσό με την πολύ όμορφη εκκλησία - αφιερωμένη στον Άγιο Αντώνιο - που βρίσκεται μέσα σε αυτό.
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σπήλαια του Ρεθύμνου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ρέθυμνο » Σπήλαια του Ρεθύμνου
ιδαιον αντρο :χρειαζεται αναβαση περιπου 1ας ωρας για να φτασεις στην εισοδο του αλλα αξιζει!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Ρέθυμνο » Σπήλαια του Ρεθύμνου
σπηλαιο μελιδονιου :σπηλαιο με αμεση σχεση με την τουρκοκρατια καθως εκει πεθαναν πολλοι ανθρωποι ενω βρισκονταν σε πολεμο με τους τουρκους.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Ρέθυμνο » Σπήλαια του Ρεθύμνου
πολυ ωραια και καλοδιατηρημενα σπηλαια
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ρέθυμνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ρέθυμνο - Κάστρο Φορτέτζα Ρέθυμνο - Παραλίες του Ρεθύμνου Ρέθυμνο - Ιερά Μονή Αρκαδίου Ρέθυμνο - Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου Ρέθυμνο - Μονή Πρέβελης Ρέθυμνο - Ανώγεια Ρέθυμνο - Ζωνιανά Ρέθυμνο - Σπήλαια του Ρεθύμνου Ρέθυμνο - Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου Ρέθυμνο - Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου Ρέθυμνο - Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι