Κεντρική Ευρώπη > Ρότερνταμ > Βασιλικός Ζωολογικός Κήπος του Ρότερνταμ

Βασιλικός Ζωολογικός Κήπος του Ρότερνταμ Ρότερνταμ

Diergaarde Blijdorp

Με έκταση που ξεπερνά τα 250 στρέμματα, αλλά και τη λειτουργία του να ξεκινά το 1857 αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους ζωολογικούς κήπους της Ολλανδίας. Βρίσκεται στην περιοχή Blijdorp και απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κεντρικού Ρότερνταμ.

 

Πανίδα και χλωρίδα διαφορετικών και σπάνιων οικοσυστημάτων

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου μπορούν να δουν αναρίθμητα είδη άγριας ζωής μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, αλλά και σε εγκαταστάσεις σχεδιασμένες έτσι ώστε να μιμούνται τους φυσικούς τους βιότοπους μακρινών τόπων και διαφορετικών ηπείρων.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει όμορφα διαμορφωμένους βοτανικούς κήπους με μεγάλη ποικιλία δέντρων, φυτών και λουλουδιών. Εσωτερικούς χώρους και θερμοκήπια που αντιστοιχούν στις συνθήκες ενός τροπικού δάσους, της αφρικανικής σαβάνας ή μιας περιοχής της Αρκτικής. Τέλος, το μεγάλο ενυδρείο του κήπου (Oceanium) αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία του ιδρύματος, παρουσιάζοντας ψάρια και θαλάσσιους οργανισμούς από εξωτικούς κοραλιογενής υφάλους έως τα βάθη των ωκεανών.

 

Προγράμματα ευαισθητοποίησης και προσπάθεια διατήρησης της βιοποικιλότητας

Ο Βασιλικός Ζωολογικός Κήπος του Ρότερνταμ συμμετέχει ενεργά σε οικολογικές προσπάθειες και προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στη διατήρηση της άγριας ζωής. Υποστηρίζεται από τη  Rotterdam Zoo Society που χρηματοδοτεί έργα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ευημερίας των ζώων. Ενώ, διοργανώνει εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που συνδυάζουν μάθηση και διασκέδαση. Αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες και ντόπιους.

Αφήστε στο σχολιό σας