Κεντρική Ευρώπη > Ρότερνταμ > Παρατηρητήριο «Ευρομαστ»

Παρατηρητήριο «Ευρομαστ» Ρότερνταμ

Euromast

Στη βόρεια όχθη του ποταμού Νέου Μεύση (Nieuwe Maas) και στο σημείο που ξεκινά το τούνελ (Maastunnel) το οποίο ενώνει υπογείως τις δύο απέναντι όχθες, βρίσκεται ο πύργος του Παρατηρητηρίου «Ευρομαστ». Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1958 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα το 1960 εγκαινιάζοντας την έκθεση κηπευτικών Floriade που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ το 1960.

 

Τοπόσημο μοντέρνου σχεδιασμού και κομψής αρχιτεκτονικής

Ο πύργος που έχει σχεδιαστεί από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Hugh Maaskant είναι το δεύτερο ψηλότερο οικοδόμημα της Ολλανδίας και ξεχωρίζει στο αστικό τοπίο του Ρότερνταμ. Ταυτόχρονα, αποτελεί και διάσημο αξιοθέατο, με χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται σε ετήσιο επίπεδο. Από εδώ μπορεί να θαυμάσει κανείς τη μοναδική θέα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι πιο τολμηροί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την κατάβαση του πύργου με σχοινιά ραπέλ.

 

Εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης του Ρότερνταμ

Το διάσημο παρατηρητήριο του Ρότερνταμ έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο από το 2010. Η κατασκευή του περιλαμβάνει ένα κυλινδρικό πύργο από σκυρόδεμα διαμέτρου 9 μέτρων και στην κορυφή αυτού στέκει το κατάστρωμα του παρατηρητηρίου στα 96 μέτρα. Λίγο κάτω από αυτό βρίσκεται το μεγάλο ντεκ που φιλοξενεί ένα εστιατόριο με καταπληκτική θέα.

Ενώ, λίγο πιο πάνω, και πριν την απόλυτη κορυφή που φέρει μια σειρά από κεραίες τηλεπικοινωνιών, βρίσκεται η δεύτερη πλατφόρμα παρατήρησης που φτάνει σε ύψος 185 μέτρων από το έδαφος. Και βέβαια αυτή προσφέρει εντυπωσιακή θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα η οποία κόβει την ανάσα.

Αφήστε στο σχολιό σας