Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σέρρες - Προβολή της σύγχρονης πόλης των Σερρών από την Ακρόπολη

Σέρρες

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στις Σέρρες

Σέρρες - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά
"Στο βουνό Βροντού, στη βόρεια πλευρά της κορυφής Αλή Μπαμπά, σε υψόμετρο 1600-1850 μέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη Λίμνη Κερκίνη
"Μόλις 40 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών και 100 από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, ένα από τα ομορφότε..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σέρρες - Νυχτερινή διασκέδαση στις Σέρρες Νυχτερινή διασκέδαση στις Σέρρες
"Η πόλη των Σερρών φημίζεται για την έντονη δραστηριότητα της και τον μοναδικό τρόπο διασκέδασης. Είναι μια πόλη ζωντα..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σέρρες - Σπήλαιο της Αλιστράτης Σπήλαιο της Αλιστράτης
"Το σπήλαιο της Αλιστράτης έγινε γνωστό το 1975 στη Σπηλαιολογική Εταιρία, έπειτα από σχετικό έγγραφο της κοινότητας Α..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ένα από τα ωραιότερα ζωντανά σπήλαια της Ελλάδας, το ωραιότερο ίσως από πλευράς σχηματισμών! Δίπλα σ' ένα καταπληκτικό φαράγγι! Αν και το..."
Σέρρες - Αρχαία Αμφίπολη Αρχαία Αμφίπολη
"Σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά στη γέφυρα του Στρυμόνα όπου βρίσκεται το εμβ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σέρρες - Φαράγγι Αγγίτη Φαράγγι Αγγίτη
"Ανάμεσα στο Παγγαίο και το Μενοίκιο όρος βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, μήκους 15 χιλιομέτρων. Στα “Στενά ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Απλά, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!"
Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ Οχυρό Ρούπελ
"Το οχυρό Ρούπελ βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είναι το μεγαλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σέρρες - Λουτρά Σιδηροκάστρου Λουτρά Σιδηροκάστρου
"Στα βόρεια του νομού Σερρών, 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Σιδηρόκαστρου βρίσκονται οι ιαματικές πηγές της περιοχ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σέρρες - Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο Σερρών Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο Σερρών
Ψυχής Άκος
"Το κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρήτης δημιουργήθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νι..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σέρρες - Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων
"Το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σερρών, και από το 1979 που ιδρύθηκε έχει πάρει..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σέρρες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 61.025
Περιγραφή: Οι Σέρρες είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού με πληθυσμό 76.240 κάτοικους. Απέχουν μόλις 80 χμ. από τη Θεσσαλονίκη και 580 χμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για μία σύγχρονη πόλη με καλό οδικό δίκτυο ενώ ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών διευκολύνει την πρόσβαση σε όλα τα σημεία της γύρω περιοχής. Το εμπορικό κέντρο της πόλης συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τοπικών προϊόντων και υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα, εστιατόρια, τράπεζες, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι και αθλητικά κέντρα. Από το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σερρών διοργανώνονται εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Η ευρύτερη περιοχή του νομού είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση. Καταπράσινες κοιλάδες, ολόλευκα βουνά, ιαματικές πηγές, λίμνες και σπήλαια είναι μόνο λίγα από τα δώρα της φύσης σ’ αυτόν τον υπέροχο τόπο. Όλος ο νομός περιτριγυρίζεται από γραφικά χωριά και υπέροχα φυσικά τοπία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες όλο το χρόνο. Επισκεφτείτε το δάσος και το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά και εκτινάξτε την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Κάντε μια μικρή εκδρομή στο σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας. Απολαύστε ένα ρομαντικό διήμερο στη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας. Αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών του Σιδηρόκαστρου και επισκεφτείτε το Βυζαντινό κάστρο της περιοχής. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το οχυρό Ρούπελ στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, το μόνο οχυρό παγκοσμίως που δεν καταλήφθηκε ή παραδόθηκε. Επισκεφτείτε τις Σέρρες οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου και ζήστε μοναδικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στις Σέρρες
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί