Ελλάδα > Σέρρες

Σέρρες

(Πληθυσμός: 61025)

Οι Σέρρες είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού με πληθυσμό 76.240 κάτοικους. Απέχουν μόλις 80 χμ. από τη Θεσσαλονίκη και 580 χμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για μία σύγχρονη πόλη με καλό οδικό δίκτυο ενώ ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών διευκολύνει την πρόσβαση σε όλα τα σημεία της γύρω περιοχής. Το εμπορικό κέντρο της πόλης συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τοπικών προϊόντων και υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα, εστιατόρια, τράπεζες, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι και αθλητικά κέντρα. Από το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σερρών διοργανώνονται εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Η ευρύτερη περιοχή του νομού είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση. Καταπράσινες κοιλάδες, ολόλευκα βουνά, ιαματικές πηγές, λίμνες και σπήλαια είναι μόνο λίγα από τα δώρα της φύσης σ’ αυτόν τον υπέροχο τόπο. Όλος ο νομός περιτριγυρίζεται από γραφικά χωριά και υπέροχα φυσικά τοπία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες όλο το χρόνο. Επισκεφτείτε το δάσος και το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά και εκτινάξτε την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Κάντε μια μικρή εκδρομή στο σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας. Απολαύστε ένα ρομαντικό διήμερο στη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας. Αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών του Σιδηρόκαστρου και επισκεφτείτε το Βυζαντινό κάστρο της περιοχής. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το οχυρό Ρούπελ στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, το μόνο οχυρό παγκοσμίως που δεν καταλήφθηκε ή παραδόθηκε. Επισκεφτείτε τις Σέρρες οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου και ζήστε μοναδικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

photo:Marsyas / CC BY-SA 3.0
Σέρρες 0

Το κλίμα των Σερρών είναι μεσογειακό με ηπειρωτικά χαρακτηριστικά. Ο χειμώνας είναι υγρός και ψυχρός ενώ το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται ως ζεστό και ξηρό. Η ψυχρή περίοδος ξεκινά από τον Οκτώβριο και διαρκεί έως τον Απρίλιο. Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος καταγράφουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του έτους και τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να χιονίσει εντός του αστικού ιστού. Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 20°C και τους θερμότερους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μπορεί να φτάσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν τους 35°C.

 

Το μικροκλίμα εντός του αστικού ιστού παρουσιάζει ελάχιστες διαφοροποιήσεις ανάλογα με την πυκνότητα της δόμησης, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούμε να σημειώσουμε ότι τα επίπεδα υγρασίας παρουσιάζονται κάπως υψηλότερα στο νότιο τμήμα σε σχέση με αυτά του βόρειου τμήματος της πόλης.

 

Αξιοθέατα - Που να πάτε

Τύποι Αξιοθεάτου