Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σέρρες - Προβολή της σύγχρονης πόλης των Σερρών από την Ακρόπολη

Σέρρες

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σέρρες - Σπήλαιο της Αλιστράτης Σπήλαιο της Αλιστράτης
Το σπήλαιο της Αλιστράτης έγινε γνωστό το 1975 στη Σπηλαιολογική Εταιρία, έπειτα από σχετικό έγγραφο της κοινότητας Αλιστράτης. Το σπήλαιο βρίσκεται στη θέση “Πετρωτό”, 50 χιλιόμετρα από τις Σέρρες και αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλον τον κόσμο, καθώς θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα σπήλαια της Ευρώπης.

Η επιφάνεια του σπηλαίου είναι 25.000 τ.μ. και το μήκος του 3000 μέτρα, ενώ η ηλικία του υπολογίζεται γύρω στα 2.000.000 χρόνια και έχει φυσικό εξαερισμό. Η θερμοκρασία μέσα στο σπήλαιο κατά το μήνα Μάιο βρέθηκε ύστερα από μετρήσεις σταθερή σχεδόν στους 20 βαθμούς, ενώ η υγρασία του 70 - 75%. Το σπήλαιο διαθέτει πλούσιο διάκοσμο, με μεγάλη ποικιλία από σταλαγμίτες, σταλακτίτες και ελικτίτες.

Σε απόσταση μικρή από το τουριστικά άψογα αξιοποιημένο σπήλαιο βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη. Ο επισκέπτης εκτός από τις ομορφιές του ποταμού μπορεί να θαυμάσει την χλωρίδα και πανίδα η οποία είναι από τις πιο σπάνιες που μπορεί να συναντήσει ο επισκέπτης αφού μπορεί να δει αετούς, γεράκια, ερωδιούς, στακτοτσικνιάδες κ.ά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σπήλαιο και την πρόσβαση σ’ αυτό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.

Πρόσβαση: Το σπήλαιο της Αλιστράτης βρίσκεται 50 χλμ. Ν.Α. των Σερρών, 25χλμ. Ν.Δ. της Δράμας και 65 χλμ. Β.Δ. της Καβάλας. Η πρόσβαση στην Αλιστράτη γίνεται από Θεσσαλονίκη μέσω Σερρών ή Ασπροβάλτας και από Καβάλα μέσω Δράμας.
Ιστοσελίδα: http://www.alistraticave.gr/
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σπήλαιο της Αλιστράτης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Σέρρες » Σπήλαιο της Αλιστράτης
Μοναδική ομορφιά!!! Ποικιλία σχηματισμών και πολύ καλή οργάνωση από τους υπεύθυνους για την προστασία του σπηλαίου!
9 χρόνια πριναπάντηση (3) μου αρέσει!

ειναι ωραιες οι σερρες
9 χρόνια πριν

το προηγουμενο ειναι ερωτηση .ξεχασα να βαλω ερωτηματικο
9 χρόνια πριν

hrihatz, είναι μια όμορφη πόλη, αλλά αυτό που αξίζει περισσότερο είναι τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής, και η κοντινή της απόσταση από τη Βουλγαρία για ημερήσιες εκδρομές.
9 χρόνια πριν
Σέρρες » Σπήλαιο της Αλιστράτης
Ένα από τα ωραιότερα ζωντανά σπήλαια της Ελλάδας, το ωραιότερο ίσως από πλευράς σχηματισμών! Δίπλα σ' ένα καταπληκτικό φαράγγι! Αν και το σπήλαιο του Δυρού είναι λιμναίο, δεν με εντυπωσίασε. Αυτό της Αλιστράτης είναι κατά πολύ ανώτερο και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη φυσική τοποθεσία!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σέρρες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σέρρες - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη Σέρρες - Νυχτερινή διασκέδαση στις Σέρρες Σέρρες - Σπήλαιο της Αλιστράτης Σέρρες - Αρχαία Αμφίπολη Σέρρες - Φαράγγι Αγγίτη Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ Σέρρες - Λουτρά Σιδηροκάστρου Σέρρες - Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο Σερρών Σέρρες - Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων