Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σέρρες - Προβολή της σύγχρονης πόλης των Σερρών από την Ακρόπολη

Σέρρες

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σέρρες - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά
Στο βουνό Βροντού, στη βόρεια πλευρά της κορυφής Αλή Μπαμπά, σε υψόμετρο 1600-1850 μέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά. Πρόκειται για ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο που αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους των Σερρών αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Απέχει μόλις 27 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών και 105 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1978 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών και κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος κόσμου, ενώ δεν είναι τυχαίο που στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό διοργανώνονται κάθε χρόνο πανελλήνιοι αγώνες κατάβασης και δρόμου αντοχής, περιφερειακά πρωταθλήματα και άλλοι χιονοδρομικοί αγώνες.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά διαθέτει μια βασική πίστα μήκους 1000 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων, η οποία εξυπηρετείται από έναν συρόμενο αναβατήρα ο οποίος μπορεί να μεταφέρει συνολικά 700 άτομα. Το μήκος του αναβατήρα είναι 850 μέτρων ενώ τα τελευταία χρόνια έγινε επέκταση του κατά 200 μέτρων. Για τους αρχάριους υπάρχει και ένας μικρότερος αναβατήρας μήκους 200 μέτρων Στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργούν καταστήματα ενοικιάσεων ειδών σκι, καντίνα, γραφείο πληροφόρησης και Σταθμός Πρώτων Βοηθειών.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργηθεί υποδομές από ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, αλλά και επιχειρήσεις που αφορούν την άθληση και την ψυχαγωγία, και είναι έτοιμες να υποδεχτούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί Παρασκευή με Kυριακή και όλες τις αργίες (τηλ: 23210-58784, 23210-62400). Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του χιονοδρομικού.

Ιστοσελίδα: http://www.lailias.com/
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σέρρες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σέρρες - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη Σέρρες - Νυχτερινή διασκέδαση στις Σέρρες Σέρρες - Σπήλαιο της Αλιστράτης Σέρρες - Αρχαία Αμφίπολη Σέρρες - Φαράγγι Αγγίτη Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ Σέρρες - Λουτρά Σιδηροκάστρου Σέρρες - Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο Σερρών Σέρρες - Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων