Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σέρρες - Προβολή της σύγχρονης πόλης των Σερρών από την Ακρόπολη

Σέρρες

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη Λίμνη Κερκίνη
Μόλις 40 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών και 100 από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση Ramsar και είναι ένας από τους δέκα υδροβιότοπους διεθνούς σημασίας της Ελλάδας.

Η Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932, όταν κατασκευάστηκε το φράγμα στην περιοχή του Λιθότοπου, ώστε να συγκρατεί τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος αποθήκευσης νερού για την άρδευση της πεδιάδας του νομού. Το 1982, λόγω της μείωσης της χωρητικότητας της λίμνης εξαιτίας των φερτών υλών από το Στρυμόνα, κατασκευάστηκε νέο φράγμα.

Σήμερα η λίμνη Κερκίνη είναι ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έργο το οποίο έδωσε ζωή σε πληθώρα πτηνών και θηλαστικών και αποτελεί πλέον πηγή ζωής τόσο για την πανίδα της περιοχής όσο και για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ξενώνες και ξενοδοχεία με τις πιο σύγχρονες ανέσεις (τζάκι, υδρομασάζ, εσωτερικές κι εξωτερικές πισίνες) καθώς και παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά εδέσματα. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για τοξοβολία και paintball, ενώ μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδηλασία, ακόμη και ιππασία στα διάφορα μονοπάτια της περιοχής. Κάντε μια περιήγηση στη λίμνη Κερκίνη με τις χαρακτηριστικές βάρκες της λίμνης, τις λεγόμενες «Πλάβες» και φωτογραφήστε πρωτοφανή πουλιά που ζουν ως προστατευόμενα είδη.

αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λίμνη Κερκίνη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σέρρες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σέρρες - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη Σέρρες - Νυχτερινή διασκέδαση στις Σέρρες Σέρρες - Σπήλαιο της Αλιστράτης Σέρρες - Αρχαία Αμφίπολη Σέρρες - Φαράγγι Αγγίτη Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ Σέρρες - Λουτρά Σιδηροκάστρου Σέρρες - Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο Σερρών Σέρρες - Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων