Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των ανακτόρων

Αγία Πετρούπολη

Ρωσία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Αγία Πετρούπολη

Αγία Πετρούπολη - Ερμιτάζ Ερμιτάζ
Ermitage
"Το Ερμιτάζ είναι το πλέον αναγνωρίσιμο μουσείο τέχνης της Αγίας Πετρούπολης. Ιδρύθηκε το 1764 από την Μεγάλη Αικατερί..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αγία Πετρούπολη - Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης
Обелиск «Городу-герою Ленинграду»
"Το μνημείο αυτό εγκαταστάθηκε στην πλατεία Βοστανίγια τον Μάιο του 1985 όταν εορτάζονταν η τεσσαρακοστή επέτειος της ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αγία Πετρούπολη - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ισαάκ Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ισαάκ
Исаакиевский Собор
"Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό στην χώρα μετά τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος που βρίσκεται ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Ο δεύτερος σε μέγεθος ναός της Ρωσίας εντυπωσιάζει εκτός του εσωτερικού διακόσμου του και για την ιστορική του συμβολή κατά το Β΄παγκόσμι..."
Αγία Πετρούπολη - Φρούριο του Πέτρου και Παύλου Φρούριο του Πέτρου και Παύλου
Петропавловская крепость
"Το φρούριο αυτό οικοδομήθηκε το 1703 από τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο και αποτελούσε την αρχική ακρόπολη της Αγί..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των Ανακτόρων Πλατεία των Ανακτόρων
Dvortsovaya Ploshchad
"Είναι η κεντρική πλατεία της Αγίας Πετρούπολης και κατ’ επέκταση η κεντρική πλατεία ολόκληρης της ρωσικής αυτοκρατορί..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Αγία Πετρούπολη - Στήλη του Αλεξάνδρου Στήλη του Αλεξάνδρου
Александровская колонна
"Πρόκειται για το μνημείο που κατασκευάστηκε για να θυμίζει την ιστορική νίκη των Ρώσων απέναντι στις Ναπολεόντιες δυν..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Αγία Πετρούπολη - Πέτερχοφ Πέτερχοφ
Петергоф
"Το Πέτερχοφ είναι το θερινό βασιλικό ανάκτορο της τσαρικής οικογένειας που οικοδομήθηκε από τον ιδρυτή της πόλης τον ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Αξίζει κάποιος να πάει στο Πετερχοφ τον Μάρτιο; Νομίζω ότι δεν δουλεύουν τα συντριβάνια."
Αγία Πετρούπολη - Λεωφόρος Νέφσκυ Λεωφόρος Νέφσκυ
Невский проспект
"Η Λεωφόρος Νέφσκυ αποτελεί τον κεντρικότερο δρόμο της Αγίας Πετρούπολης, μάλιστα κατά την αρχική σχεδιαστή της ο Μεγά..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Αγία Πετρούπολη - Εκκλησία του Σωτήρα του Αιμοραγούντα Εκκλησία του Σωτήρα του Αιμοραγούντα
Храм Спаса на Крови
"O Ναός αυτός είναι ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Αρχικά ήταν αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Αγία Πετρούπολη - Στάδιο Πετρόφσκι Στάδιο Πετρόφσκι
Стадион «Петровский»
"Πρόκειται για ένα εκτεταμένο σύμπλεγμα εγκαταστάσεων που δομεί ένα τεράστιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Το γνωστότερο τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αγία Πετρούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 4.879.566
Νόμισμα: Ρωσικό ρούβλι (руб.)
Αεροδρόμιο/α: Pulkovo (LED)
Περιγραφή: Η Ομοσπονδιακή Πόλη της Αγίας Πετρούπολης είναι η δεύτερη σε έκταση ρωσική μεγαλούπολη και βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρωσία στο σημείο όπου ο ποταμός Νέβας εκβάλει στη Βαλτική θάλασσα. Είναι χτισμένη επάνω σε ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών που χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια που επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Ιδρύθηκε από τον Τσάρο Πέτρο τον Α’ της Ρωσίας στις 27 Μαΐου 1703 και υπήρξε για περισσότερα από 200 χρόνια πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Μέσα στα 300 χρόνια της ιστορίας της η πόλη άλλαξε αρκετές φορές όνομα καθώς ενώ θεμελιώθηκε ως Πέτερμπουργκ, το 1914 μετονομάστηκε σε Πέτρογκράντ και αμέσως μετά το θάνατο του Λένιν έως το 1991 ονομαζόταν Λένινγκραντ. Στις μέρες μας δύο πολύ κοινές ονομασίες είναι Σάνκτ Πέτερμπούργκ και Πίτερ. Ολόκληρη η πόλη αποτελεί μία τεράστια ανοιχτή έκθεση μνημειακής, διακοσμητικής και χρηστικής αρχιτεκτονικής. Είναι γεμάτη από μεγαλοπρεπή κτίρια, τεράστια πάρκα, σκαλιστές γέφυρες, αγάλματα και μνημεία που συνδυάζουν την τεχνοτροπία του μπαρόκ με αυτή του νεοκλασικισμού. Τα πολυάριθμα κανάλια που τη διατρέχουν δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό και της προσδίδουν διάφορα προσωνύμια όπως "Βενετία του Βορρά" και "Πόλη των 300 γεφυρών". Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρο το ιστορικό κέντρο και αρκετές περιφερειακές τοποθεσίες έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Με πληθυσμό περίπου 5.000.000 κατοίκους έχει το ρόλο μητρόπολης και συγκοινωνιακού κόμβου για την ευρύτερη περιοχή. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με ευκολία μέσω του μεγάλου διεθνούς της αεροδρομίου και παρότι θα σας προτείναμε να την επισκεφτείτε τους θερμότερους μήνες του χρόνου, αποτελεί μοναδικό προορισμό για όσους θέλουν να περιηγηθούν σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη μεγαλούπολη έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ταξιδέψουν νοητά στην εποχή των Τσάρων και του Ρασπούτιν.
Γλώσσα: Ρώσικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιDa
ΌχιNet
ΕυχαριστώSpasibo
ΠαρακαλώPozhaluysta
ΚαλημέραDobroe utro
ΚαληνύχταSpokoynoy nochi
Γεία σου!Zdravstvuyte

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Αγία Πετρούπολη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί