Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των ανακτόρων

Αγία Πετρούπολη

Ρωσία
Μοιράσου το
Αγία Πετρούπολη - Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης
Обелиск «Городу-герою Ленинграду»
Το μνημείο αυτό εγκαταστάθηκε στην πλατεία Βοστανίγια τον Μάιο του 1985 όταν εορτάζονταν η τεσσαρακοστή επέτειος της μεγάλης νίκης του "Πατριωτικού" πολέμου εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.Μετά την άρση της πολιορκίας το 1944 το Λένινγκραντ πενθούσε 1.000.000 αμάχους νεκρούς από την πείνα και 300.000 θύματα του μετώπου. Το 1945 το πολύπαθο Λένινγκραντ ήταν η πρώτη πόλη που της απονεμήθηκε ο τίτλος της Ηρωικής Πόλης λόγω της σθεναρής αντίστασης ενάντια στον εχθρό. Η εγκατάσταση του οβελίσκου απαιτούσε υψηλή δεξιότητα των εργολάβων μηχανικών αφού επρόκειτο για ένα μονοκόμματο τμήμα γρανιτένιου βράχου που αποσπάστηκε από ένα λατομείο κοντά στην πόλη του Βίμποργκ και μεταφέρθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για πολλά χιλιόμετρα. Στην τελική του μορφή αντικρίζει κανείς έναν πενταγωνικό γκρι οβελίσκο που περιτριγυρίζεται από μπρούτζινο στεφάνι και είναι διακοσμημένο με χάλκινα ανάγλυφα που παρουσιάζουν στιγμές της ηρωικής αντίστασης της πόλης.Στην κορυφή του μνημείου δεσπόζει ένα χρυσό αστέρι που τοποθετήθηκε τελευταίο μετά το τέλος των εργασιών. Ο οβελίσκος είναι το δεύτερο ψηλότερο μνημείο μετά τη στήλη του Αλεξάνδρου. Το ύψος του ανέρχεται σε 36 μέτρα και το βάρος του φτάνει μαζί με τη βάση τους 750 τόνους.
Πρόσβαση: Μέσω της κόκκινης γραμμής 1 και του κεντρικού σταθμού Βοστανίγια που θα σας βγάλει ακριβώς μπροστά στο μνημείο.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αγία Πετρούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αγία Πετρούπολη - Ερμιτάζ Αγία Πετρούπολη - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ισαάκ Αγία Πετρούπολη - Φρούριο του Πέτρου και Παύλου Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των Ανακτόρων Αγία Πετρούπολη - Στήλη του Αλεξάνδρου Αγία Πετρούπολη - Πέτερχοφ Αγία Πετρούπολη - Λεωφόρος Νέφσκυ Αγία Πετρούπολη - Εκκλησία του Σωτήρα του Αιμοραγούντα Αγία Πετρούπολη - Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης Αγία Πετρούπολη - Στάδιο Πετρόφσκι