Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των ανακτόρων

Αγία Πετρούπολη

Ρωσία
Μοιράσου το
Αγία Πετρούπολη - Στάδιο Πετρόφσκι Στάδιο Πετρόφσκι
Стадион «Петровский»
Πρόκειται για ένα εκτεταμένο σύμπλεγμα εγκαταστάσεων που δομεί ένα τεράστιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Το γνωστότερο τμήμα αυτού είναι το Grand Sport Arena που αποτελεί την ποδοσφαιρική έδρα της Ζενίντ Αγίας Πετρούπολης αλλά και κάποιων άλλων συλλόγων μικρότερων κατηγοριών. Όλο το συγκρότημα βρίσκεται στο νησί Πετρόφσκυ του ποταμού Νέβα και από αυτό έχει λάβει και την ονομασία του. Έχει φιλοξενήσει αθλήματα της Ολυμπιακής διοργάνωσης του 1980 με τη χωρητικότητά του να ανέρχεται σε 33.000 θεατές. Η ανακατασκευή του 1994 ακολούθησε πιο άνετο σχεδιασμό μειώνοντας την χωρητικότητά του σε 21.500 θέσεις. Στην περίπτωση λοιπόν που είστε λάτρης του λαοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση ενός αγώνα της Ζενίντ είτε στο πλαίσιο κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είτε στο πλαίσιο του ρωσικού πρωταθλήματος που συνεχώς αναβαθμίζεται.
Πρόσβαση: Χρησιμοποιείστε την έβδομη μπλε γραμμή του τρόλεϊ και κατευθυνθείτε προς τη στάση Πετρόφσκι. Μετά την αποβίβασή σας δεν έχετε παρά να διασχίσετε τη γέφυρα και να αντικρίσετε την είσοδο του σταδίου.
Ιστοσελίδα: http://www.petrovsky.spb.ru/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Στάδιο Πετρόφσκι"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αγία Πετρούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αγία Πετρούπολη - Ερμιτάζ Αγία Πετρούπολη - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ισαάκ Αγία Πετρούπολη - Φρούριο του Πέτρου και Παύλου Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των Ανακτόρων Αγία Πετρούπολη - Στήλη του Αλεξάνδρου Αγία Πετρούπολη - Πέτερχοφ Αγία Πετρούπολη - Λεωφόρος Νέφσκυ Αγία Πετρούπολη - Εκκλησία του Σωτήρα του Αιμοραγούντα Αγία Πετρούπολη - Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης Αγία Πετρούπολη - Στάδιο Πετρόφσκι