Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των ανακτόρων

Αγία Πετρούπολη

Ρωσία
Μοιράσου το
Αγία Πετρούπολη - Ερμιτάζ Ερμιτάζ
Ermitage
Το Ερμιτάζ είναι το πλέον αναγνωρίσιμο μουσείο τέχνης της Αγίας Πετρούπολης. Ιδρύθηκε το 1764 από την Μεγάλη Αικατερίνη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι εκθεσιακοί του χώροι είναι ανοιχτοί στο ευρύ κοινό από το 1852 και η συλλογή του ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια αντικείμενα συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συλλογής έργων ζωγραφικής. Το μουσείο φιλοξενείται σε έξι ιστορικά κτίρια μεταξύ των οποίων και το χειμερινό ανάκτορο των Ρώσων αυτοκρατόρων. Αναμφισβήτητα προτείνεται ως χώρος επίσκεψης καθώς η ποικιλία των εκθεμάτων σίγουρα θα καλύψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μπορείτε λοιπόν να το επισκέπτεστε καθημερινά εκτός Δευτέρας που παραμένει κλειστό με την υποσημείωση ότι κάθε πρώτη μέρα του μήνα η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.
Πρόσβαση: Και σε αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το μετρό και μέσω της μπλε γραμμής 2 και της στάσης Νέφσκυ να κατευθυνθείτε προς τα χειμερινά ανάκτορα από την κεντρική είσοδο των οποίων θα εισέλθετε στο μουσείο.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ερμιτάζ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αγία Πετρούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αγία Πετρούπολη - Ερμιτάζ Αγία Πετρούπολη - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ισαάκ Αγία Πετρούπολη - Φρούριο του Πέτρου και Παύλου Αγία Πετρούπολη - Πλατεία των Ανακτόρων Αγία Πετρούπολη - Στήλη του Αλεξάνδρου Αγία Πετρούπολη - Πέτερχοφ Αγία Πετρούπολη - Λεωφόρος Νέφσκυ Αγία Πετρούπολη - Εκκλησία του Σωτήρα του Αιμοραγούντα Αγία Πετρούπολη - Οβελίσκος της ηρωϊκής πόλης Αγία Πετρούπολη - Στάδιο Πετρόφσκι