Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σύρος - Είσοδος στο λιμάνι

Σύρος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σύρος

Σύρος - Άνω Σύρος Άνω Σύρος
"Στο λόφο του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει πάνω από την Ερμούπολη, είναι χτισμένη η μεσαιωνική πόλη της Άνω Σύρου, που ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σύρος - Ερμούπολη Ερμούπολη
"Η πρωτεύουσα της Σύρου αλλά και των Κυκλάδων Ερμούπολη, αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο, αφού πρόκειται για μία ξ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Αniμasyros 4.0 Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Θέατρο Απόλλων Σύρος 15.09.2011 έως 18.09.2011 Τέσσερις ημέρες γεμάτες προ..."
Σύρος - Πλατεία Μιαούλη Πλατεία Μιαούλη
"Σημείο αναφοράς της Ερμούπολης, η Πλατεία Μιαούλη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και αποτελεί την κεντρι..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύρος - Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου
"Στην Ερμούπολη βρίσκεται ένα από τα πιο παλιά αρχαιολογικά μουσεία της χώρας μας, που ιδρύθηκε το 1834 και στεγάζεται..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύρος - Γαλησσάς Γαλησσάς
"Σε απόσταση 9 χιλιομέτρων βορειοανατολικά από την Ερμούπολη βρίσκεται το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο του νησιού,..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύρος - Παραλίες της Σύρου Παραλίες της Σύρου
"Σε όλο το νησί της Σύρου υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες αμμουδερές ή με βότσαλο, στην πλειοψηφία τους οργανωμένες. Η κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύρος - Τοπικά προϊόντα και γεύσεις της Σύρου Τοπικά προϊόντα και γεύσεις της Σύρου
"Η γεωγραφική θέση της Σύρου με το σημαντικό λιμάνι της, την κατέστησαν ως ένα σημείο επιρροής πολλών πολιτισμών, γεγο..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύρος - Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης
"Η πλούσια βιομηχανική κληρονομιά της Ερμούπολης υπήρξε το κίνητρο για να δημιουργηθεί αυτό το πολύ ενδιαφέρον μουσείο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σύρος - Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη
"Ο Μάρκος Βαμβακάρης, η μεγάλη μορφή του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ιδίως ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σύρος - Πάσχα στη Σύρο Πάσχα στη Σύρο
"Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων βιώνει το Πάσχα με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, καθώς αποτελεί ίσως το μοναδικό μέρος στον κό..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σύρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 19.782
Αεροδρόμιο/α: Σύρου «Δημήτριος Βικέλας» (JSY)
Περιγραφή: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πληθυσμιακά νησί Σύρος, ή Σύρα όπως την αποκαλούν, βρίσκεται στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος . Με μία πλούσια ιστορία που ξεκινά από την προϊστορική εποχή, η Σύρος έχει παράλληλη ιστορική πορεία με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων η οποία διαφοροποιείται τα νεώτερα χρόνια, όπου άκμασε και αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό εμπορικό κέντρο. Σταθμός στην ιστορία του νησιού αποτέλεσε η ίδρυση της πρωτεύουσας της Σύρου, Ερμούπολη, μία θαλασσινή πολιτεία που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 από πρόσφυγες προερχόμενους από τη Χίο, τη Σάμο, τις Κυδωνίες, τη Ρόδο, τα Ψαρά και την Κάσο, που βρήκαν καταφύγιο εδώ, λόγω των προνομίων που είχε παραχωρήσει ο Σουλτάνος στη Σύρο. Πολύ σύντομα η Ερμούπολη διαμορφώθηκε ως ένα σύγχρονο αστικό κέντρο και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της Ελλάδας, ενώ οι Ερμουπολίτες, στην πλειοψηφία τους εύποροι και καλλιεργημένοι, έδωσαν στην πόλη τους μία πνευματική ακτινοβολία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής. Με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και το άνοιγμα της διώρυγας της Κορίνθου, το λιμάνι της Σύρου πέρασε σε δεύτερη μοίρα και η Κατοχή υπήρξε η καίρια περίοδος για την παρακμή του. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Σύρος στηρίχτηκε στην περιορισμένη αγροτική παραγωγή και στα μικρά ναυπηγεία του νησιού. Ως τουριστικός προορισμός εμφανίζεται τη δεκαετία του 1980, αποκτώντας τη φήμη της "Αρχόντισσας των Κυκλάδων", χάρη στα εκατοντάδες αρχοντικά της Ερμούπολης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του νησιού όπως ο Γαλησσάς, ο Φοίνικας και η Ποσειδωνία. Η Σύρος σήμερα εκπέμπει μία ασύγκριτη γοητεία, καθώς ο επισκέπτης εδώ θα συναντήσει τη συνύπαρξη του παραδοσιακού με το κοσμοπολίτικο, του κυκλαδίτικου με το νεοκλασικό, της ορθόδοξης παράδοσης με την καθολική. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Σύρος υπήρξε η γενέτειρα του διεθνούς φήμης μουσικού Μάρκου Βαμβακάρη και προς τιμήν του οι τοπικές αρχές έχουν μετατρέψει το σπίτι που γεννήθηκε σε μουσείο, ενώ μία πλατεία στην Άνω Σύρο φέρει το όνομά του. Στη Σύρο μπορεί να φτάσει κανείς ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά ή αεροπορικώς, αφού το νησί διαθέτει δικό του αεροδρόμιο.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σύρος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί