Ελλάδα > Σύρος > Ερμούπολη

Ερμούπολη Σύρος

Η πρωτεύουσα της Σύρου αλλά και των Κυκλάδων Ερμούπολη, αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο, αφού πρόκειται για μία ξεχωριστή πυκνοκατοικημένη πόλη στο κέντρο του Αιγαίου με αρχοντικό αέρα και μεγάλη παράδοση. Το μεγαλύτερο μέρος της Ερμούπολης χτίστηκε μετά την Επανάσταση του 1821 από πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τα Ψαρά, τη Χίο, την Κρήτη και την Κάσο, θύματα σφαγών που είχε εξαπολύσει ο τουρκικός στόλος στις περιοχές αυτές. Η ύπαρξη καθολικών στη Σύρο είχε θέσει το νησί υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων και έτσι οι πρόσφυγες κατέφυγαν εδώ σε αναζήτηση ασφάλειας. Η ονομασία της πόλης αποφασίστηκε σε συμβούλιο το 1823 από τους πρώτους οικιστές της πόλης και αποδόθηκε στο θεό του εμπορίου Ερμή. Η ανάπτυξη της πόλης ήταν ραγδαία, χάρη στο λιμάνι της που αποτέλεσε κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, ωστόσο τερματίστηκε το 1880 όταν το κεντρικό λιμάνι της Ελλάδας μεταφέρθηκε στον Πειραιά. Στην περίοδο αυτή, χτίστηκαν τα περισσότερα νεοκλασσικά που συναντά ο επισκέπτης σήμερα, πολλά από τα οποία αποτελούν έργα του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Σήμερα η Ερμούπολη αποτελεί ένα ανοιχτό μουσείο, ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μεταξύ των αξιοθεάτων της πόλης είναι η πλατεία Μιαούλη του 19ου αιώνα, το Δημαρχείο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημαρχιακά μέγαρα της χώρας μας, το πρώτο Γυμνάσιο της ελεύθερης Ελλάδας που λειτούργησε το 1833 και το δημοτικό θέατρο “Απόλλων” του 1862. Στην αρχοντική Ερμούπολη θα βρει κανείς πολλές επιλογές καταστημάτων, τουριστικών καταλυμάτων και διασκέδασης, μεταξύ άλλων και το καζίνο.

crazymech

Αniμasyros 4.0 Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Θέατρο Απόλλων Σύρος 15.09.2011 έως 18.09.2011 Τέσσερις ημέρες γεμάτες προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και ένα επαγγελματικό φόρουμ με διεθνείς συμμετοχές και δυνατά ονόματα. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν!!

08/12/2021

Απάντηση

fotini1985

Η Ερμούπολη είναι ιδανική για βόλτες και εξερεύνηση! Έχει όμορφα κτίρια να δεις και πολλά όμορφα μαγαζάκια για καφέ και φαγητο!! Επίσης διαθέτει πολλά καταστήματα για τις απαραίτητες αγορές για δώρα !

15/04/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας