Ελλάδα > Θεσσαλονίκη > Πλατεία Αριστοτέλους

Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη

Η πλατεία Αριστοτέλους είναι η μεγαλύτερη πλατεία στη Θεσσαλονίκη και μια από τις μεγαλύτερες και επιβλητικότερες στην Ελλάδα. Η σημερινή της μορφή σχεδιάστηκε μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 από το Γάλλο αρχιτέκτονα Ερνέστο Εμπράρ όμως το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευάστηκε κατά την δεκαετία του 1950. Επί της πλατείας Αριστοτέλους βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά και όμορφα κτίρια της πόλης όπως το Ολύμπιον, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το δίδυμο κτίριο του ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλάς ενώ και τα 12 κτίρια που περιβάλουν την πλατεία είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα. Μερικά από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης βρίσκονται στην πλατεία, αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, δημόσιες υπηρεσίες και πολλά μαγαζιά εστίασης όπως μοντέρνες καφετέριες, ρεστοράν και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία. Όλα τα σημαντικά γεγονότα της πόλης γιορτάζονται στην πλατεία Αριστοτέλους (Χριστούγεννα, Τσικνοπέμπτη, κλπ.).

coffeetime

Ίσως η μοναδική "Ευρωπαϊκή" πλατεία στην Ελλάδα.

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη themis

themis

Τον τελευταίο καιρό γίνετε και μια προσπάθεια να γίνει "Ευρωπαϊκή" και στην ουσία με τον ορισμό ζωνών που επιτρέπονται τα τραπεζοκαθίσματα. Κατά την διάρκεια της ημέρας όντως φαίνονται κάποια αποτελέσματα, όμως την νύχτα που φεύγουν οι γάτες (δημοτική αστυνομία) χορεύουν τα ποντίκια!

08/12/2021

Απάντηση

hrihatz

αν θες να την απολαυσεις μεινε στο ξενοδοχειο ΄΄Ηλεκτρα΄΄ (ακριβως μπροστα στην πλατεια), ανεβα στο roof garden και θα μεινεις απο την τελεια θεα

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη g007pap

g007pap

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας Θεσσαλονίκη και να μην σταθείς στην Αριστοτέλους έστω και για λίγο, πόσο πάλλον να πιεις ένα καφέ. Με θέα το Θερμαϊκό... Μαγικό...

04/11/2014

Απάντηση

Katerinachania

Και φαγητό στο kitchen bar στο λιμάνι

04/11/2014

dimis

electra palace roof garden οτι καλυτερο για να απολαυσετε τον θεσσαλονικιο καφες σας με θεα σε ολη την πολη!Τιμες εξαιρετικες,θεα μαγευτικη!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας