Ελλάδα > Τρίκαλα > Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα»

Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα» Τρίκαλα

Το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της εταιρίας Κλιάφα, αποτελεί το πιο δραστήριο πολιτιστικό κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομήρου και Θεμιστοκλέους, σε κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1500 τ.μ., οι οποίες επί δεκαετίες στέγασαν το εργοστάσιο αεριούχων ποτών, το παγοποιείο και τους ψυκτικούς θαλάμους της γνωστής εταιρίας αναψυκτικών, Κλιάφα.

Μετά τη μεταφορά της εταιρίας λίγο μετά το 1970, οι παλιές της εγκαταστάσεις ερημώθηκαν και το 1996 η διοίκηση αποφάσισε τη μετατροπή τους σε "Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού". Κατά τη μετατροπή των εγκαταστάσεων, λήφθηκε υπόψη η διατήρηση της αρχιτεκτονικής γραμμής του εργοστασίου, καθώς και ένα μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η μεγάλη ποικιλία των εκθεμάτων δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να μάθει για την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στην εταιρία Κλιάφα, όπου εκτίθενται παλιές διαφημίσεις της εταιρίας, μικροσυσκευές, φωτογραφίες εργαζομένων, αλληλογραφία της εταιρίας, κ.ά.

Στη αίθουσα του παραδοσιακού τυπογραφείου, υπάρχει ένα μεγάλο πιεστήριο και οι κάσες με τα τυπογραφικά στοιχεία, καθώς επίσης και φωτογραφίες δημοσιογράφων και πρωτοσέλιδα παλιών τρικαλινών εφημερίδων. Στις εγκαταστάσεις λειτουργούν επίσης παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη, όπου διατίθεται και ένα μικρό αμφιθέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και ώρες επισκέψεων μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εταιρίας.

Αφήστε στο σχολιό σας