Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Τρίκαλα - Κεντρική Γέφυρα, που χτίστηκε το 1886

Τρίκαλα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Τρίκαλα - Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα» Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα»
Το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της εταιρίας Κλιάφα, αποτελεί το πιο δραστήριο πολιτιστικό κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομήρου και Θεμιστοκλέους, σε κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1500 τ.μ., οι οποίες επί δεκαετίες στέγασαν το εργοστάσιο αεριούχων ποτών, το παγοποιείο και τους ψυκτικούς θαλάμους της γνωστής εταιρίας αναψυκτικών, Κλιάφα.

Μετά τη μεταφορά της εταιρίας λίγο μετά το 1970, οι παλιές της εγκαταστάσεις ερημώθηκαν και το 1996 η διοίκηση αποφάσισε τη μετατροπή τους σε "Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού". Κατά τη μετατροπή των εγκαταστάσεων, λήφθηκε υπόψη η διατήρηση της αρχιτεκτονικής γραμμής του εργοστασίου, καθώς και ένα μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η μεγάλη ποικιλία των εκθεμάτων δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να μάθει για την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στην εταιρία Κλιάφα, όπου εκτίθενται παλιές διαφημίσεις της εταιρίας, μικροσυσκευές, φωτογραφίες εργαζομένων, αλληλογραφία της εταιρίας, κ.ά.

Στη αίθουσα του παραδοσιακού τυπογραφείου, υπάρχει ένα μεγάλο πιεστήριο και οι κάσες με τα τυπογραφικά στοιχεία, καθώς επίσης και φωτογραφίες δημοσιογράφων και πρωτοσέλιδα παλιών τρικαλινών εφημερίδων. Στις εγκαταστάσεις λειτουργούν επίσης παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη, όπου διατίθεται και ένα μικρό αμφιθέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και ώρες επισκέψεων μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εταιρίας.

Ιστοσελίδα: http://www.kliafa.gr/p_center/
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Τρίκαλα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Τρίκαλα - Μύλος Ματσόπουλου Τρίκαλα - Φρούριο Τρικάλων Τρίκαλα - Περτούλι Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Μετέωρα Τρίκαλα - Ασκληπιείο Τρικάλων Τρίκαλα - Βαρούσι και Μανάβικα Τρίκαλα - Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα» Τρίκαλα - Κεντρική Γέφυρα Ληθαίου Τρίκαλα - Κουρσούμ Τζαμί Τρίκαλα - Αντάμωμα Σαρακατσαναίων