Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ζυρίχη - Πανόραμα παλιάς πόλης

Ζυρίχη

Ελβετία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Ζυρίχη

Ζυρίχη - Οδός των 'Πολυτελών Καταστημάτων' Οδός των 'Πολυτελών Καταστημάτων'
Bahnhofstrasse
"Εάν ενδιαφέρεστε για την τελευταία λέξη της μόδας και η καταναλωτική σας ευχέρεια υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητε..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αν και πανάκριβος δρόμος, είναι τέλειος. Αν δεν κάνεις μια βόλτα εδώ, δεν έχεις δει τίποτα από την αγορά της Ζυρίχης...Υπέροχα δερμάτινα ..."
Ζυρίχη - Μονή Fraumünster Μονή Fraumünster
Kloster Fraumünster
"Η μονή Fraumünster ιδρύθηκε το 853 από τον Λουδοβίκο τον Γερμανό για την κόρη του Hildegard. Εκτός από το έδαφος στο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ζυρίχη - Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός
Grossmünster
"Ο συγκεκριμένος ναός είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ζυρίχης και τα δύο επιβλητικά καμπαναριά του μάλλον ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ζυρίχη - Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας
Landesmuseum
"Το εθνικό μουσείο της Ελβετίας είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ιστορίας. Είναι διε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ζυρίχη - Λέσχες ιστορικών συντεχνιών Λέσχες ιστορικών συντεχνιών
Zünfte of Zürich
"H Ζυρίχη είναι γνωστή για το θεσμό των συντεχνιών. Το 1336 συντελέστηκε η επανάσταση των συντεχνιών υπό τον Rudolf Br..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ανθρωποκεντρική τέχνη Αγάπη, πόνος και θάνατος, μοναξιά, πάθος και λύπη: το έργο του Edvard Munch εξαντλείται γύρω από τις θεμελιώδεις έν..."
Ζυρίχη - Μουσείο Ρολογιών Beyer Μουσείο Ρολογιών Beyer
Uhrenmuseum Beyer
"Δεδομένου του ότι η Ελβετία αποτελεί για αιώνες το πλέον διακεκριμένο κέντρο παραγωγής κάθε είδους ρολογιού ή άλλης σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ζυρίχη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 376.008
Νόμισμα: Ελβετικό φράγκο (Fr.)
Αεροδρόμιο/α: Zurich (ZRH)
Περιγραφή: Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονιού της Ζυρίχης. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της ομώνυμης λίμνης και τοποθετείται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η πόλη φιλοξενεί περίπου 380.500 κατοίκους και στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή ζουν πάνω από 2 εκατομμύρια κάτοικοι. Θεωρείται η πόλη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο παγκοσμίως και επίσημη γλώσσα είναι τα γερμανικά. Στις καθημερινές συναλλαγές τους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τοπική ελβετική διάλεκτο που αποτελεί παραλλαγή των γερμανικών, ενώ στον τομέα της παραγωγής και του εμπορίου εκτός από τα γερμανικά χρησιμοποιούνται τα αγγλικά τα γαλλικά και τα ιταλικά. Η Ζυρίχη ιδρύεται από τους Ρωμαίους το 15 π.Χ., αρχικά ονομάζεται Turicum και έχει το ρόλο κέντρου συλλογής φόρων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα αποκτά ανεξάρτητο προνομιακό καθεστώς και από τον 19ο αιώνα μετατρέπεται στο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου, διότι φιλοξενεί κάποια απο τα μεγαλύτερα ιδρύματα αυτού του κλάδου. Ακόμα πολλοί οργανισμοί έρευνας και ανάπτυξης βρίσκονται εδώ αλλά και πολλές αλλοδαπές εταιρίες επιλέγουν να δημιουργήσουν την έδρα τους εδώ λόγω της χαμηλής φορολογίας που χαρακτηρίζει το ελβετικό κράτος. Επιπλέον η Ζυρίχη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην κεντρική Ευρώπη σε επίπεδο σιδηροδρόμων, δρόμων και εναέριας κυκλοφορίας. Τέλος σημαντικός είναι ο ρόλος της πόλης στα πολιτιστικά δρώμενα με σημαντικές γκαλερί, εντυπωσιακά μουσεία και φημισμένα θέατρα, αλλά και στον επαγγελματικό αθλητισμό καθώς η Ζυρίχη είναι η έδρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIFA).
Γλώσσα: Γερμανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNein
ΕυχαριστώDanke
ΠαρακαλώBitte
ΚαλημέραGuten morgen
ΚαληνύχταGute nacht
Γεία σου!Hallo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Ζυρίχη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί