Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ζυρίχη - Πανόραμα παλιάς πόλης

Ζυρίχη

Ελβετία
Μοιράσου το
Ζυρίχη - Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας
Landesmuseum
Το εθνικό μουσείο της Ελβετίας είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ιστορίας. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Ζυρίχης. Στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1898 το οποίο χτίστηκε από τον Gustav Gull με ένα συνδυασμό ιστορικής και αναγεννησιακής τεχνοτροπίας. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, οι πύργοι και το όμορφο πάρκο που το περιβάλλει το έχουν αναγάγει σε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η συλλογή του μουσείου ταξιδεύει τον επισκέπτη από την προϊστορία μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα αφορούν την περίοδο της αναγέννησης και του διαφωτισμού, η γοτθική τέχνη με μια τεράστια συλλογή γλυπτών έχει την τιμητική της και τέλος υπάρχει μεγάλος αριθμός δειγμάτων λαογραφικής τέχνης από πορσελάνη και φαγεντιανή. Ανεξάρτητα από το πόσο ενδιαφέρεστε για την ιστορία το μουσείο προσφέρεται ώστε να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα, εκτός του ότι η δομή και το ύφος του δεν είναι καθόλου κουραστικό για τον επισκέπτη, οι χώροι που το περιβάλλουν είναι ιδανικοί για έναν όμορφο περίπατο. Μάλιστα σας δίνεται η δυνατότητα να επιβιβαστείτε σε ένα από τα καραβάκια που ξεκινούν δίπλα από το μουσείο και κάνουν μια όμορφη περιήγηση στην πόλη μέσω του ποταμού Limmat.
Πρόσβαση: Τοποθετείται ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης Zürich HB ο οποίος εξυπηρετεί όλα τα μέσα μεταφοράς.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ζυρίχη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ζυρίχη - Οδός των 'Πολυτελών Καταστημάτων' Ζυρίχη - Μονή Fraumünster Ζυρίχη - Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός Ζυρίχη - Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας Ζυρίχη - Λέσχες ιστορικών συντεχνιών Ζυρίχη - Μουσείο Ρολογιών Beyer