Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ζυρίχη - Πανόραμα παλιάς πόλης

Ζυρίχη

Ελβετία
Μοιράσου το
Ζυρίχη - Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός
Grossmünster
Ο συγκεκριμένος ναός είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ζυρίχης και τα δύο επιβλητικά καμπαναριά του μάλλον αποτελούν σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε η κεντρική εκκλησία του μοναστηριακού συγκροτήματος που αναπτύχθηκε στις όχθες του ποταμού Limmat. Σύμφωνα με το μύθο, ιδρύθηκε από τον Καρλομάγνο του οποίου το άλογο καθώς πέρασε από το σημείο γονάτισε λόγω της ύπαρξης των τάφων των δύο πολιούχων της πόλης Felix και Regula. Η κατασκευή του ναού άρχισε το 1100 και ολοκληρώθηκε το 1220. Από αρχιτεκτονικής άποψης έχει υιοθετήσει τη ρωμανική τεχνοτροπία με τη χαρακτηριστική σκαλιστή πύλη και τους πανύψηλους κίονες. Οι δύο πύργοι προστέθηκαν μεταξύ 1487 και 1492, αρχικά ήταν ξύλινοι και καταστράφηκαν από πυρκαγιά το 1781. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από τα δύο τεράστια νεογοτθικά καμπαναριά που υφίστανται μέχρι σήμερα. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως ο ναός ήταν ο πυρήνας της ελβετικής μεταρρύθμισης καθώς υπήρξε η έδρα του επισκόπου Huldrych Zwingli ο οποίος πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση της ελβετικής εκκλησίας από το δόγμα του παπισμού. Από την παραπάνω περιγραφή γίνεται αντιληπτό ότι ο μεγάλος μητροπολιτικός ναός είναι ένα οικοδόμημα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής σημασίας που σκιαγραφεί την ιστορία της Ζυρίχης. Αναμφισβήτητα μια επίσκεψη σε αυτόν αλλά και στο μοναστηριακό μουσείο το οποίο στεγάζει, δε θα σας άφηνε ασυγκίνητους.
Πρόσβαση: Μέσω του τραμ και πιο συγκεκριμένα της κόκκινης γραμμής 4 και της μπλε γραμμής 15. Θα αποβιβαστείτε στον σταθμό Helmhaus είστε ακριβώς απέναντι από το ναό.
Ιστοσελίδα: http://www.grossmuenster.ch/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ζυρίχη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ζυρίχη - Οδός των 'Πολυτελών Καταστημάτων' Ζυρίχη - Μονή Fraumünster Ζυρίχη - Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός Ζυρίχη - Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας Ζυρίχη - Λέσχες ιστορικών συντεχνιών Ζυρίχη - Μουσείο Ρολογιών Beyer