Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ζυρίχη - Πανόραμα παλιάς πόλης

Ζυρίχη

Ελβετία
Μοιράσου το
Ζυρίχη - Μουσείο Ρολογιών Beyer Μουσείο Ρολογιών Beyer
Uhrenmuseum Beyer
Δεδομένου του ότι η Ελβετία αποτελεί για αιώνες το πλέον διακεκριμένο κέντρο παραγωγής κάθε είδους ρολογιού ή άλλης συσκευής μέτρησης του χρόνου, θα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση η απουσία μουσείου ωρολογοποιίας στη Ζυρίχη. Σαφώς λοιπόν κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να ισχύει μιας και το μουσείο του Beyer αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές μετάδοσης γνώσεων σχετικών με την συγκεκριμένη τέχνη. Το μουσείο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Ζυρίχης και ανήκει στην Chronometrie Beyer την ομώνυμη εταιρία που συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πωλητών ρολογιών. Η ιδιοκτησία της εταιρίας βρίσκεται εδώ και πολλές γενιές υπό τον έλεγχο της οικογένειας Beyer. Το μουσειακό τμήμα ιδρύθηκε στα χρόνια του Theodore 'Teddy' Beyer ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στη συλλογή ρολογιών. Η συλλογή καλύπτει όλες της περιόδους ωρολογοποιίας και παρουσιάζει μοναδικά κομμάτια από τις περιόδους της γοτθικής και αναγεννησιακής τεχνοτροπίας. Περιλαμβάνει το πρώτο θαλάσσιο χρονόμετρο, τα πρώτα ρολόγια τσέπης και το πρώτο ρολόι με αστρονομικές ενδείξεις. Το μουσείο κατά καιρούς έχει δανείσει κομμάτια από τη συλλογή του σε πολλά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μιας και βρίσκεστε λοιπόν στη χώρα του ρολογιού, δε θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το ανάλογο μουσείο.
Πρόσβαση: Πάρτε μία από τις γραμμές 6,7,11,13 του τραμ αποβιβαστείτε στον σταθμό Rennweg και κατευθυνθείτε προς τα νότια έχοντας το ποτάμι στα αριστερά σας.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Ρολογιών Beyer"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ζυρίχη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ζυρίχη - Οδός των 'Πολυτελών Καταστημάτων' Ζυρίχη - Μονή Fraumünster Ζυρίχη - Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός Ζυρίχη - Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας Ζυρίχη - Λέσχες ιστορικών συντεχνιών Ζυρίχη - Μουσείο Ρολογιών Beyer