Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ζυρίχη - Πανόραμα παλιάς πόλης

Ζυρίχη

Ελβετία
Μοιράσου το
Ζυρίχη - Μονή Fraumünster Μονή Fraumünster
Kloster Fraumünster
Η μονή Fraumünster ιδρύθηκε το 853 από τον Λουδοβίκο τον Γερμανό για την κόρη του Hildegard. Εκτός από το έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο το μοναστήρι κατείχε πολλά εδάφη της πόλης της Ζυρίχης και των γύρω περιοχών, επίσης κατείχε αγροτικές περιοχές και ένα μεγάλο τμήμα του κοντινού δάσους Albis. Επιπλέον ήταν αυτοδιάθεση και το 1045 ο βασιλιάς Ερρίκος ο Γ' του παραχώρησε δικαιώματα κατοχής αγορών, είσπραξης διοδίων και έκδοσης νομισμάτων. Τα επόμενα χρόνια η ηγουμένη αποκτά τόσο μεγάλη επιρροή και δύναμη κάτι που την αναγάγει σε ουσιαστικό ηγεμόνα της πόλης. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η εξέλιξη μετατρέπει το μοναστήρι σε κυρίαρχο κρίκο της οικονομικής ζωής και το κάνει να ξεχωρίζει σε πλούτη και πολυτέλεια. Η θρησκευτική μεταρρύθμιση που ξεκινά από τον Huldrych Zwingli διαλύει το μοναστήρι το 1524 και μέχρι το 1898 το οικοδομικό του σύμπλεγμα ανανεώνεται εκ θεμελίων. Σήμερα το διασωθέν καθολικό λειτουργεί ως ενοριακός ναός. Πέραν της εξαίσιας αρχιτεκτονικής του είναι ιδιαίτερα γνωστό για τα πέντε τεράστια παράθυρα που είναι διακοσμημένα με βιτρό. Παρότι στο ναό τελείται καθημερινά λειτουργία υπάρχουν ώρες που είναι προσβάσιμος για το κοινό και σίγουρα δεν θα ήταν χάσιμο χρόνου να τον επισκεφτείτε.
Πρόσβαση: Με την μπλε γραμμή 4 του τραμ και με την κόκκινη γραμμή 15 του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Αποβιβάζεστε στην στάση Rathaus και μετά από ένα τρίλεπτο περπάτημα θα είστε στον προορισμό σας.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μονή Fraumünster"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ζυρίχη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ζυρίχη - Οδός των 'Πολυτελών Καταστημάτων' Ζυρίχη - Μονή Fraumünster Ζυρίχη - Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός Ζυρίχη - Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας Ζυρίχη - Λέσχες ιστορικών συντεχνιών Ζυρίχη - Μουσείο Ρολογιών Beyer