Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αθήνα - Πανόραμα προς Νότια προάστια

Αθήνα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αθήνα - Ακρόπολη Ακρόπολη
Ως Ακρόπολη των Αθηνών νοείται ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκαν ο Παρθενώνας, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και άλλα μικρότερα κτίσματα. Ο βράχος χρησιμοποιούνταν ως φυσικό καταφύγιο, αποθήκη και διοικητικός χώρος σε περιπτώσεις πολιορκίας της Αθήνας και είχε πρώιμα κτίσματα από πέτρα και ξύλο, μέχρι που ο Περικλής αποφάσισε την ανέγερση των κτισμάτων που διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Οι αρχιτέκτονες Ικτίνος και Καλλικράτης, καθώς και ο γλύπτης Φειδίας, ήταν οι σχεδιαστές και υπεύθυνοι για την εκτέλεση του Παρθενώνα. Τα έργα του Παρθενώνα ξεκίνησαν το 447 π.Χ. και συνεχίστηκαν μέχρι το 432 π.Χ.. Άλλα κτίσματα ολοκληρώθηκαν μέχρι και το 406πΧ ενώ έγιναν και άλλες προσθήκες στο σύμπλεγμα, με πιο σημαντική αυτή του θεάτρου του Ηρώδη του Αττικού, το 161μΧ. Ο Περικλής χρησιμοποίησε τα χρήματα της Συμμαχίας της Δήλου, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό της Αθήνας, από αντιπάλους του Περικλή, που τον κατηγορούσαν για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και υπεξαίρεση ξένου χρήματος σε περιόδους που η Αθήνα κινούταν ολοταχώς προς τον πόλεμο με την Σπάρτη. Αργότερα ο Παρθενώνας χρησιμοποιήθηκε ως ναός, τζαμί και πυριτιδαποθήκη κατά τα βυζαντινά χρόνια και την τουρκοκρατία. Τα κτίσματα βομβαρδίστηκαν, σείστηκαν από σεισμούς και κατακλέφτηκαν από Βυζαντινούς, Φράγκους, Τούρκους και Άγγλους ανά τους αιώνες. Παρ' όλα αυτά, ο Παρθενώνας συνεχίζει να προκαλεί δέος και αποτελεί ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Πρόσβαση: Η Ακρόπολη Αθηνών εξυπηρετείται από το μετρό, γραμμή 2, στάση "Ακρόπολη" ή από τις γραμμές 1 και 3, στάση "Μοναστηράκι", μέσω της Πλάκας και της Αρχαίας Αγοράς.
αρέσει σε 17 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Ακρόπολη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ακρόπολη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Αθήνα » Ακρόπολη
Υπεροχο!μονο την ωρα που θα πατε προσεξτε!
7 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Τι να προσέξουμε; της ουρές ή της απεργίες;
7 χρόνια πριν
Αθήνα » Ακρόπολη
Υπεροχο αξιοθεατο!!Καλυτερα ομως,να το επισκεφθητε,οταν δεν καιει ο ηλιος!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Αθήνα » Ακρόπολη
το αριστουργημα της αρχαιοτητας
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Αθήνα » Ακρόπολη
πρεπει να ειμαστε περηφανοι που ειμαστε ελληνες
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αθήνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αθήνα - Μουσείο της Ακρόπολης Αθήνα - Ακρόπολη Αθήνα - Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα - Λυκαβηττός Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Αθήνα - Νυχτερινή Ζωή στην Αθήνα Αθήνα - Allou Fun Park Αθήνα - Πειραιάς Αθήνα - Ψώνια στην Αθήνα Αθήνα - Rockwave Festival Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αθήνα - Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα - Μαραθώνιος Αθήνας