Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αθήνα - Πανόραμα προς Νότια προάστια

Αθήνα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Καλλιμάρμαρο
Παναθηναϊκό Στάδιο
Αυτή είναι η κοινή ονομασία του Παναθηναϊκού Σταδίου που βρίσκεται ανατολικά του Ζαππείου και βόρεια του λόφου του Αρδηττού. Το συγκεκριμένο στάδιο αναφέρεται ως τόπος φιλοξενίας αθλητικών δραστηριοτήτων από την περίοδο της αρχαιότητας. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα όμως απογυμνώνεται από μάρμαρα και η χρήση του υποβαθμίζεται. Μόνο στην περίοδο βασιλείας του Όθωνα και όταν η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μεταφέρεται στην Αθήνα ξεκινούν οι πρώτες προσπάθειες ανοικοδόμησής του. Ορισμένοι από τους ευεργέτες που προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν ήταν ο Ευάγγελος Ζάππας, ο Γεώργιος Αβέρωφ και τελικά μετά από αρκετές καθυστερήσεις και υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά οι εργασίες επιδιόρθωσης και αναμαρμάρωσης όλου του σταδίου ολοκληρώθηκαν το 1900 λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Τον τελευταίο αιώνα το Καλλιμάρμαρο έχει συνδεθεί με τη φιλοξενία θεαμάτων υψηλού επιπέδου (όπερα όπως η Αϊντα του Βέρντι), των εορτασμό επετείων ή εθνικών επιτυχιών και σίγουρα τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως η τελετή έναρξης του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου και οι αγώνες τοξοβολίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Πρόσβαση: Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στο Ζάππειο και μόλις πίσω από το Κοινοβούλιο, εάν διασχίσετε τον Εθνικό Κήπο. Μπροστά ακριβώς στο Καλλιμάρμαρο κάνει στάση το τραμ, στάση ΜΕΤΣ, γραμμές 2,4,10,11.
αρέσει σε 9 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Καλλιμάρμαρο"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καλλιμάρμαρο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αθήνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αθήνα - Μουσείο της Ακρόπολης Αθήνα - Ακρόπολη Αθήνα - Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα - Λυκαβηττός Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Αθήνα - Νυχτερινή Ζωή στην Αθήνα Αθήνα - Allou Fun Park Αθήνα - Πειραιάς Αθήνα - Ψώνια στην Αθήνα Αθήνα - Rockwave Festival Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αθήνα - Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα - Μαραθώνιος Αθήνας