Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αθήνα - Πανόραμα προς Νότια προάστια

Αθήνα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Πλατεία Συντάγματος
Πλατεία-ορόσημο της Αθήνας, η Πλατεία Συντάγματος βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων. Η ιστορική σημασία της Πλατείας Συντάγματος είναι τεράστια για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Μέχρι το 1843 ονομαζόταν Πλατεία Ανακτόρων, καθώς στη θέση της σημερινής Βουλής υπήρχαν τα ανάκτορα του βασιλιά Όθωνα. Το σημερινό όνομα της πλατείας οφείλεται στο Σύνταγμα που παραχώρησε ο Όθωνας μετά μία μεγάλη λαϊκή εξέγερση που έμεινε στην ιστορία ως "Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου", με πρωτεργάτη τον αγωνιστή της Επανάστασης Μακρυγιάννη. Η πλατεία συνορεύει με την οδό Βασιλέως Γεωργίου στα βόρεια, την οδό Όθωνος στα νότια, την οδό Φιλελλήνων στα δυτικά και τη Λεωφόρο Αμαλίας στα ανατολικά. Στο ανατολικό τμήμα της Πλατείας Συντάγματος βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει έναν πολεμικό τάφο των μη αναγνωρισμένων στρατιωτών που πρόσφεραν τη ζωή τους στους πολυάριθμους πολέμους της ιστορίας μας. Το αξιοθέατο της πλατείας είναι η Αλλαγή Φρουράς μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Προεδρική Φρουρά κάθε μία ώρα, με συγχρονισμένες κινήσεις των φρουρών, που ονομάζονται Εύζωνες. Εξ' αιτίας της Βουλής των Ελλήνων που βρίσκεται εκεί, η Πλατεία Συντάγματος συχνά αποτελεί τόπο διαμαρτυρίας με συχνές εκτροπές, γεγονός που την καθιστά δυσπρόσιτη τις περισσότερες φορές, ειδικότερα τις καθημερινές.
Πρόσβαση: Η Πλατεία Συντάγματος αποτελεί κόμβο συγκοινωνιών, με πολλές λεωφορειακές γραμμές, τρόλεϊ, μετρό (γραμμές 2 και 3) και τραμ να κάνουν στάση εδώ, ενώ συνδέεται συγκοινωνιακά και με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πλατεία Συντάγματος"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πλατεία Συντάγματος"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Αθήνα » Πλατεία Συντάγματος
υπεροχη! βρισκεται και διπλα στο μοναστηρακι!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Αθήνα » Πλατεία Συντάγματος
και μονο το οτι βρισκεται μπροστα απο τη βουλη των ελληνων αξιζει να την επισκεφτεις
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αθήνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αθήνα - Μουσείο της Ακρόπολης Αθήνα - Ακρόπολη Αθήνα - Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα - Λυκαβηττός Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Αθήνα - Νυχτερινή Ζωή στην Αθήνα Αθήνα - Allou Fun Park Αθήνα - Πειραιάς Αθήνα - Ψώνια στην Αθήνα Αθήνα - Rockwave Festival Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αθήνα - Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα - Μαραθώνιος Αθήνας