Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αθήνα - Πανόραμα προς Νότια προάστια

Αθήνα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Ιστορικό Κέντρο
Θησείο, Μοναστηράκι, Πλάκα
Το Θησείο είναι μια συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, κοντά στο Αστεροσκοπείο. Σημαντικά μνημεία του Θησείου είναι το "Θησείο", πιο σωστά το "Ηφαίστειο", ο ναός του Ηφαίστου που λανθασμένα θεωρούνταν ναός στην μνήμη του Θησέα, από τις ανάγλυφες παραστάσεις των άθλων του στις μετόπες του, καθώς και η Στοά της Αττάλου, όπου υπογράφηκε και η συνθήκη διεύρυνσης της Ε.Ε. Σήμερα η περιοχή είναι γνωστή ως χώρος αναψυχής με πολλές καφετέριες και ταβέρνες. Το Μοναστηράκι είναι μια συνοικία της Αθήνας που πήρε το όνομά της από μια Εκκλησία στην συμβολή της Ερμού και Αθηνάς, ενώ στην περιοχή υπάρχει και τζαμί από την τουρκοκρατία. Η περιοχή είναι γνωστή για τα πολλά παλαιοπωλεία και άλλα εμπορικά καταστήματά της. Η Πλάκα είναι η πιο ιστορική συνοικία της Αθήνας που διασώζεται μέχρι σήμερα. Τα κτήρια της Πλάκας διακηρύχθηκαν διατηρητέα μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και σήμερα στην περιοχή λειτουργούν πολλά καταστήματα, ταβέρνες, καφετέριες, μουσεία, γκαλερί και σπίτια ιστορικών αθηναϊκών οικογενειών. Εκεί είναι και τα Αναφιώτικα, περιοχή που χτίστηκε από Αναφιώτες μετανάστες σε κυκλαδίτικο ρυθμό.
αρέσει σε 13 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ιστορικό Κέντρο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Αθήνα » Ιστορικό Κέντρο
ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΘΗΣΕΙΟ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΠΛΑΚΑ.ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ,ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Αθήνα » Ιστορικό Κέντρο
εξαιρετικη η πλακα
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αθήνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αθήνα - Μουσείο της Ακρόπολης Αθήνα - Ακρόπολη Αθήνα - Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα - Λυκαβηττός Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Αθήνα - Νυχτερινή Ζωή στην Αθήνα Αθήνα - Allou Fun Park Αθήνα - Πειραιάς Αθήνα - Ψώνια στην Αθήνα Αθήνα - Rockwave Festival Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αθήνα - Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα - Μαραθώνιος Αθήνας