Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αθήνα - Πανόραμα προς Νότια προάστια

Αθήνα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, είναι το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Διαθέτει περισσότερα από 11.000 εκθέματα, που παρουσιάζουν την ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και άλλων πολιτισμών που πέρασαν από των ελληνικό χώρο. Όπως όλα τα μεγάλα μουσεία, είναι οργανωμένο σε τμήματα, κάποια από τα τα οποία είναι τα παρακάτω: προϊστορική συλλογή, συλλογή γλυπτών, συλλογή βάζων και άλλων μικροαντικειμένων, ευρήματα της Σαντορίνης, συλλογή μεταλλουργίας, συλλογή Αιγυπτιακής τέχνης, συλλογή αρχαιοτήτων της Εγγύς Ανατολής. Το μουσείο αρχικά ονομαζόταν "Κεντρικόν Αρχαιολογικόν Μουσείον" και στεγαζόταν στο Ναό του Ηφαίστου μέχρι και το 1874 όπου και μεταφέρθηκε στη σημερινή του τοποθεσία. Η νότια πτέρυγα του μουσείου στεγάζει το Επιγραφικό Μουσείο, που διαθέτει την πλουσιότερη συλλογή επιγραφών παγκοσμίως.
Πρόσβαση: Το αρχαιολογικό μουσείο είναι στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετείτεαι από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι γραμμές 2 και 4 του τραμ κάνουν στάση ακριβώς μπροστά του, στάση "Πολυτεχνείο".
Ιστοσελίδα: http://www.namuseum.gr/
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αθήνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αθήνα - Μουσείο της Ακρόπολης Αθήνα - Ακρόπολη Αθήνα - Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα - Λυκαβηττός Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Αθήνα - Νυχτερινή Ζωή στην Αθήνα Αθήνα - Allou Fun Park Αθήνα - Πειραιάς Αθήνα - Ψώνια στην Αθήνα Αθήνα - Rockwave Festival Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αθήνα - Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα - Μαραθώνιος Αθήνας