Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αθήνα - Πανόραμα προς Νότια προάστια

Αθήνα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας
Βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Μεσογείων Αττικής και φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από το ιερό της Βραυρώνας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, τα οποία χρονολογούνται από την Πρώιμη Χαλκοκρατία μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή. Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από ένα αίθριο και πέντε αίθουσες, ενώ στο κάτω επίπεδο υπάρχουν αποθήκες, εργαστήρια και γραφεία. Το μουσείο κατασκευάστηκε κατά τη δεκαετία του 1960, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να στεγάσει τα ευρήματα από τις ανασκαφές που πραγματοποίησε ο αρχαιολόγος Ι. Παπαδημητρίου τη δεκαετία του 1940 στο Ιερό της Βραυβρωνίας Αρτέμιδος. Το Ιερό υπήρξε κατά την αρχαιότητα ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Αττικής και οικοδομήθηκε το πρώτο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. και, σύμφωνα με το μύθο, εκεί λατρευόταν και η Ιφιγένεια, ιέρεια του ναού. Στη μόνιμη έκθεση του μουσείου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το εξαιρετικής τέχνης ανάγλυφο των θεών με τίτλο "Η άφιξη της Ιφιγένειας στη Βραυρώνα", κοσμήματα, ειδώλια της Αρτέμιδος και αγάλματα μαρμάρινα κοριτσιών του 4ου αιώνα π.Χ. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας, ώρες 8.30 π.μ. - 3.00 μ.μ και η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ, 2 ευρώ το μειωμένο.
Πρόσβαση: Με λεωφορείο από το Νομισματοκοπείο, γραμμή 304: Αθήνα-Άρτεμις και από την Αρτέμιδα, γραμμή 323: Άγιος Νικόλαος - Βραυρώνα, τα οποία τερματίζουν 2,5 χλμ περίπου από το Μουσείο.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αθήνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αθήνα - Μουσείο της Ακρόπολης Αθήνα - Ακρόπολη Αθήνα - Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα - Λυκαβηττός Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Αθήνα - Νυχτερινή Ζωή στην Αθήνα Αθήνα - Allou Fun Park Αθήνα - Πειραιάς Αθήνα - Ψώνια στην Αθήνα Αθήνα - Rockwave Festival Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αθήνα - Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα - Μαραθώνιος Αθήνας