Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βερολίνο - Πανοραμική πλατεία Gendarmenmarkt

Βερολίνο

Γερμανία
Μοιράσου το
Βερολίνο - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου
Berlinale
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, γνωστότερο ως Βerlinale, διεξάγεται κάθε χρόνο στα μέσα Φεβρουαρίου, σε πολυκινηματογράφους,αλλά και σε μικρότερες αίθουσες, που βρίσκονται στην Potsdamer Platz.

Θεωρείται ίσης καλλιτεχνικής αξίας με το φεστιβάλ των Καννών, ενώ είναι το φεστιβάλ με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο. Τα βραβεία που δίνονται είναι αυτά της Χρυσής και Ασημένιας Άρκτου, ζώο - σύμβολο του Βερολίνου, για κατηγορίες όπως καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, προσφοράς στην τέχνη και καλύτερου/ης ηθοποιού.

Η Berlinale ξεκίνησε το 1951, σε ένα μισοκατεστραμμένο από τον πόλεμο δυτικό Βερολίνο, με προβολή της ταινίας Rebecca του Alfred Hitchcock. Το πρώτο φεστιβάλ που διεξήχθη και στις δύο πλευρές του Βερολίνου, έγινε το 1990, μετά την πτώση του τείχους, με τα ιστορικά γεγονότα της χρονιάς να ‘κλέβουν’ τη δόξα από τις ίδιες τις ταινίες.

Με γύρω στους 7000 συμμετέχοντες, 300.000 εισιτήρια και επισκέπτες από 115 χώρες του κόσμου μόνο το 2011, η Berlinale μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην πόλη, και ένας από τους πολλούς λόγους για να την επισκεφτεί κανείς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Πρόσβαση: Μέσω της ομώνυμης στάσης U2 του μετρό καθώς επίσης, στην ομώνυμη στάση των γραμμών τρένου S1, S2 και S25.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βερολίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βερολίνο - Πύλη του Βρανδεμβούργου Βερολίνο - Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου Βερολίνο - Καθεδρικός του Βερολίνου Βερολίνο - Γερμανικό Κοινοβούλιο «Ράιχσταγκ» Βερολίνο - Μουσείο της Περγάμου Βερολίνο - Τείχος του Βερολίνου Βερολίνο - Νησί των Μουσείων Βερολίνο - Μνημείο του Ολοκαυτώματος Βερολίνο - Πλατεία «Αλεξάντερπλατζ» Βερολίνο - Σημείο Ελέγχου Τσάρλι Βερολίνο - Πλατεία «Ποτσντάμερ Πλατς» Βερολίνο - Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ Βερολίνο - Ναός της Μνήμης του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου Βερολίνο - Πλατεία «Μπέμπελ Πλατς» Βερολίνο - Νικολάι Φίρτελ Βερολίνο - Κόκκινο Δημαρχείο Βερολίνο - Ίστ Σάιντ Γκάλερι Βερολίνο - Μουσεία για παιδιά στο Βερολίνο Βερολίνο - Φεστιβάλ Ομοφυλοφύλων CSD Βερολίνο - Λίμνη «Schlachtensee» Βερολίνο - Γερμανικό Μουσείο Τεχνολογίας Βερολίνο - Μουσείο Στάζι Βερολίνο - Μουσείο Σχεδιασμού «Αρχείο Μπάουχαους» Βερολίνο - Μουσείο της Επικοινωνίας Βερολίνου Βερολίνο - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου Βερολίνο - Μουσείο Καθημερινής Ζωής της Ανατολικής Γερμανίας Βερολίνο - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στον πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αμβούργου Βερολίνο - Μαντάμ Τισό Βερολίνου Βερολίνο - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου Βερολίνο - Τηλεοπτικός πύργος Βερολίνου «Φέρνσετουρμ» Βερολίνο - Ανάκτορο «Σανσουσί» στο Πότσδαμ