Κεντρική Ευρώπη > Βερολίνο > Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου Βερολίνο

Berlinale

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, γνωστότερο ως Βerlinale, διεξάγεται κάθε χρόνο στα μέσα Φεβρουαρίου, σε πολυκινηματογράφους,αλλά και σε μικρότερες αίθουσες, που βρίσκονται στην Potsdamer Platz.

Θεωρείται ίσης καλλιτεχνικής αξίας με το φεστιβάλ των Καννών, ενώ είναι το φεστιβάλ με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο. Τα βραβεία που δίνονται είναι αυτά της Χρυσής και Ασημένιας Άρκτου, ζώο - σύμβολο του Βερολίνου, για κατηγορίες όπως καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, προσφοράς στην τέχνη και καλύτερου/ης ηθοποιού.

Η Berlinale ξεκίνησε το 1951, σε ένα μισοκατεστραμμένο από τον πόλεμο δυτικό Βερολίνο, με προβολή της ταινίας Rebecca του Alfred Hitchcock. Το πρώτο φεστιβάλ που διεξήχθη και στις δύο πλευρές του Βερολίνου, έγινε το 1990, μετά την πτώση του τείχους, με τα ιστορικά γεγονότα της χρονιάς να ‘κλέβουν’ τη δόξα από τις ίδιες τις ταινίες.

Με γύρω στους 7000 συμμετέχοντες, 300.000 εισιτήρια και επισκέπτες από 115 χώρες του κόσμου μόνο το 2011, η Berlinale μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην πόλη, και ένας από τους πολλούς λόγους για να την επισκεφτεί κανείς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Πρόσβαση

Μέσω της ομώνυμης στάσης U2 του μετρό καθώς επίσης, στην ομώνυμη στάση των γραμμών τρένου S1, S2 και S25.

Αφήστε στο σχολιό σας