Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βερολίνο - Πανοραμική πλατεία Gendarmenmarkt

Βερολίνο

Γερμανία
Μοιράσου το
Βερολίνο - Νησί των Μουσείων Νησί των Μουσείων
Museumsinsel
Νησί των Μουσείων του Βερολίνου (Museumsinsel) ονομάζεται το βόρειο κομματι του νησιού που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Spree και Kupfergraben και φιλοξενεί 5 από τα κορυφαία μουσεία της πόλης. Η ιδέα για το Νησί των Μουσείων ξεκίνησε το 1841 όταν ο Φρειδερίκος Αύγουστος Στουτελ πρότεινε το νησί να γίνει πολιτιστικό κέντρο ενώ από το 1999 το συγκρότημα μουσείων έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

 • Μουσείο Άλτες (Altes Museum)

  O βασιλιάς Φρειδερίκος Γουλιέλμος ο 5ος ανέθεσε την κατασκευή του βασιλικού μουσείου, σήμερα γνωστό ως μουσείο Άλτες, δηλαδή "Παλιό Μουσείο". Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1830 και έκτοτε έχουν ακολουθήσει αρκετές ανακαινίσεις όπως είναι λογικό. Το μουσείο Άλτες αρχικά κατασκευάστηκε για να στεγάσει όλες της καλλιτεχνικές συλλογές της πόλης αλλά από το 1904 στεγάζει αποκλειστικά την συλλογή Κλασικών Αρχαιοτήτων με μόνιμη την έκθεση της Ελληνικής συλλογής και ειδικές περιοδικές συλλογές στο δεύτερο όροφο.

 • Μουσείο Νόιες (Neues Museum)

  Το 1859 ολοκληρώθηκε το μουσείο Νόιες, δηλαδή το "Νέο Μουσείο", το οποίο και καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και ξανά-λειτούργησε μόλις το 2009. Στο Νόιες κυριαρχεί το Αιγυπτιακό στοιχείο, με το σπουδαιότερο κειμήλιο του μουσείου να είναι η προτομή της Νεφερτίτης.

 • Άλτε Νατσιονάλγκαλερί (Alte Nationalgalerie)

  Η Άλτε Νατσιονάλγκαλερί, δηλαδή η Παλιά Εθνική Πινακοθήκη, κατασκευάστηκε το 1876 και υπέστει εξίσου σημαντικές ζημίες κατά την διάρκεια του πολέμου. Η σημερινή μορφή του είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ανακαίνισης μεταξύ 1998 με 2001 από των Γερμανό αρχιτέκτονα HG Merz. Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές του 19ου αιώνα από γλυπτά και πίνακες.

 • Μουσείο Μπόντε (Bode Museum)

  Το μουσείο Μπόντε βρίσκεται στο βορειότερο κομμάτι του νησιού. Άνοιξε το 1904 και αρχικά ονομάζονταν Kaiser-Friedrich-Museum. Μετονομάστηκε το 1956 προς τιμήν του πρώτου επιμελητή της Wilhelm von Bode. Παρουσιάζει συλλογές γλυπτικής, ύστερης Αρχαιότητας και βυζαντινής τέχνης. Η πρόσφατη ανακαίνιση του ολοκληρώθηκε το 2006.

 • Μουσείο της Περγάμου (Pergamonmuseum)

  Το διάσημο μουσείο Πέργκαμονμουζέουμ ή απλά Μουσείο της Περγάμου είναι και το τελευταίο του συγκροτήματος. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1930 ενώ από το 2013 έχει κλείσει μερικώς για μια ολική ανακαίνιση-ανακατασκευή. Το σχέδιο είναι το Μουσείο της Περγάμου να γίνει το κέντρο του συγκροτήματος των μουσείων του νησιού. Το μουσείο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από γλυπτά και μία από τις μεγαλύτερες συλλογές νομισμάτων. Στο μνημειώδες μουσείο της Περγάμου υπάρχει μια καταπληκτική συλλογή ελληνικών και βαβυλωνιακών αρχαιοτήτων συμπεριλαμβανομένης και της εντυπωσιακής πύλης Ishtar της Βαβυλώνας και τον τεράστιο βωμό της Περγάμου.

  Περισσότερα για το Μουσείο της Περγάμου

Πρόσβαση: Ο πιο κοντινός σταθμός είναι ο Hackescher Markt (S1, S7, S9, S75) ή ακόμα μπορείτε να φτάσετε στην κοντινή (1,2 χλμ μακριά) Αλεξάντερπλατζ (U2, U5, U8, S5, S7, S9, S75) και από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε με το τραμ ή το λεωφορείο.
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες
Museum Island Card
Επισκεφτείτε και τα 5 μουσεία του Νησιού των Μουσείων και κερδίστε χρήματα και χρόνο με την κάρτα Museum Island Card. Δείτε τις πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες για τις παροχές που σας προσφέρει η κάρτα. Η απόκτηση της κάρτας είναι μονόδρομος αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε περισσότερα από ένα από τα μουσεία του νησιού (εκτός αν αγοράσετε την ακριβότερη Berlin Pass που τα περιλαμβάνει).
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Berlin Pass
Η κάρτα σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 50 μουσεία, μνημεία, πινακοθήκες και αξιοθέατα καθώς και δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (στις ζώνες ABC). Δείτε τις πληροφορίες για να βρείτε την αναλυτική λίστα με δωρεάν είσοδο και να πληροφορηθείτε για όλες τις παροχές. Συμφέρει!
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήρια εισόδου «Μουσείο Άλτες»
Μεμονωμένα εισιτήρια για το Μουσείο Άλτες (Altes Museum), απολαύστε τη συλλογή Κλασικών Αρχαιοτήτων με το ελληνικό στοιχείο να ξεχωρίζει.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήρια εισόδου «Μουσείο Νόιες»
Μεμονωμένα εισιτήρια για το Μουσείο Νόιες (Neues Museum), απολαύστε την μοναδική συλλογή αρχαιοτήτων με την εντυπωσιακή προτομή της Νεφερτίτης
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήρια εισόδου «Άλτε Νατσιονάλγκαλερί»
Μεμονωμένα εισιτήρια για το Άλτε Νατσιονάλγκαλερί (Alte Nationalgalerie), απολαύστε μια από τις μεγαλύτερες συλλογές του 19ου αιώνα από γλυπτά και πίνακες.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήρια εισόδου «Μουσείο Μπόντε»
Μεμονωμένα εισιτήρια για το Μουσείο Μπόντε (Bode Museum), απολαύστε της εντυπωσιακές συλλογές γλυπτικής, ύστερης Αρχαιότητας και βυζαντινής τέχνης
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήρια εισόδου «Μουσείο της Περγάμου»
Μεμονωμένα εισιτήρια για το Μουσείο της Περγάμου (Pergamonmuseum), απολαύστε την καταπληκτική συλλογή ελληνικών και βαβυλωνιακών αρχαιοτήτων.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Νησί των Μουσείων"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Νησί των Μουσείων"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βερολίνο » Νησί των Μουσείων
Υπάρχει κάποια μέρα που το μουσείο της Περγάμου ειναι δωρεάν για το κοινό;
4 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βερολίνο » Νησί των Μουσείων
Στο Museuminsel βρίσκεται το Μουσείο της Περγάμου, πρέπει να αφιερώσεις τουλάχιστον 3 ώρες για τα βασικά. Και καμιά ώρα μέχρι να μπεις μέσα γιατί η ουρά είναι τεράστια. Αλλά με το που πάτησετε μέσα στο Μουσείο Pergamon στο Βερολίνο θα συνειδητοποίησετε γιατί αυτό το μουσείο είναι το καλύτερο του Βερολίνου και του κόσμου γενικότερα.
9 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Δυστυψως μεχρι το 2019 το καλυτερο κομματι ειναι κλειστο. Παντως οταν δεις αυτο λες οτι ο Ελγιν ηταν για τα ψιλολογια. Ειναι τρομερο πως εχουν κλεψει ολοκληρα οικοδομηματα της αρχαιας Ελλαδας ή της Αιγυπτου ή της Λατινικης Αμερικης!
4 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βερολίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βερολίνο - Πύλη του Βρανδεμβούργου Βερολίνο - Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου Βερολίνο - Καθεδρικός του Βερολίνου Βερολίνο - Γερμανικό Κοινοβούλιο «Ράιχσταγκ» Βερολίνο - Μουσείο της Περγάμου Βερολίνο - Τείχος του Βερολίνου Βερολίνο - Νησί των Μουσείων Βερολίνο - Μνημείο του Ολοκαυτώματος Βερολίνο - Πλατεία «Αλεξάντερπλατζ» Βερολίνο - Σημείο Ελέγχου Τσάρλι Βερολίνο - Πλατεία «Ποτσντάμερ Πλατς» Βερολίνο - Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ Βερολίνο - Ναός της Μνήμης του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου Βερολίνο - Πλατεία «Μπέμπελ Πλατς» Βερολίνο - Νικολάι Φίρτελ Βερολίνο - Κόκκινο Δημαρχείο Βερολίνο - Ίστ Σάιντ Γκάλερι Βερολίνο - Μουσεία για παιδιά στο Βερολίνο Βερολίνο - Φεστιβάλ Ομοφυλοφύλων CSD Βερολίνο - Λίμνη «Schlachtensee» Βερολίνο - Γερμανικό Μουσείο Τεχνολογίας Βερολίνο - Μουσείο Στάζι Βερολίνο - Μουσείο Σχεδιασμού «Αρχείο Μπάουχαους» Βερολίνο - Μουσείο της Επικοινωνίας Βερολίνου Βερολίνο - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου Βερολίνο - Μουσείο Καθημερινής Ζωής της Ανατολικής Γερμανίας Βερολίνο - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στον πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αμβούργου Βερολίνο - Μαντάμ Τισό Βερολίνου Βερολίνο - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου Βερολίνο - Τηλεοπτικός πύργος Βερολίνου «Φέρνσετουρμ» Βερολίνο - Ανάκτορο «Σανσουσί» στο Πότσδαμ