Κεντρική Ευρώπη > Βερολίνο > Καθεδρικός του Βερολίνου

Καθεδρικός του Βερολίνου Βερολίνο

Berliner Dom

photo:masumol / CC0 1.0
Βερολίνο - Καθεδρικός του Βερολίνουe72

Ο Καθεδρικός του Βερολίνου σε ρυθμό μπαρόκ χτίστηκε μεταξύ του 1894 με 1905. Βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων στην όχθη του ποταμού Spree.

Ο σημερινός ναός είναι ο τρίτος στη σειρά που κτίστηκε στο ίδιο σημείο. Η πρώτη εκκλησία κτίστηκε εδώ το 1465 και αργότερα αντικαταστάθηκε από ένα καθεδρικό το 1765. Με διαταγή του αυτοκράτορα Γουλιέλμου β΄ ο ναός καταστράφηκε το 1894 και αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον σημερινό ναό.

Το τεράστιο μέγεθος του νέου ναού ήταν σαν ένα προτεσταντικό αντίβαρο του ναού του Αγίου Πέτρου της Ρώμη.

Σχεδιάστηκε από τον Julius Raschdoroff σε ρυθμό μπαρόκ με αναγεννησιακή ιταλική επιρροή. Οι διαστάσεις του ναού είναι 114μ μήκος και 13μ πλάτος. Κατά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο το κτίριο κτυπήθηκε από βόμβα. Μία προσωρινή οροφή τοποθετήθηκε για να διασώσει το εσωτερικό του κτιρίου και παρά τα σχέδια της κυβέρνησης της Ανατολική Γερμανίας να κατεδαφίσει το ναό το 1975 ξεκίνησε η ανακατασκευή του.

Το 1993 η εκκλησία επαναλειτούργησε. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στην πλούσια εσωτερική διακόσμηση είναι το ανακατασκευασμένο εκκλησιαστικό όργανο το οποίο διαθέτει 7.000 σωλήνες. Επίσης υπάρχουν μερικοί όμορφα διακοσμημένοι σαρκοφάγοι διάσημων προσώπων της Γερμανικής ιστορίας.

Πρόσβαση

Ο πιο κοντινός σταθμός είναι ο Hackescher Markt (S1, S7, S9, S75) ή ακόμα μπορείτε να φτάσετε στην κοντινή (1,2 χλμ μακριά) Αλεξάντερπλατζ (U2, U5, U8, S5, S7, S9, S75) και από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε με το τραμ ή το λεωφορείο.

crazymech

Το Berliner Dom ή ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου είναι κάτι αντίστοιχο με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης ή την Sacre Coeur της Γαλλίας. Είναι ο πιο όμορφος και διάσημος Ναός του Βερολίνου.

Triplover

Eπιβλητικός ναός. Εξωτερικά ίσως ο εντυπωσιακότερος ναός που έχω δει.

crazymech

pragmatika einai ena apo ta pragmata pou aksizei na deis an pas berolino.

08/12/2021

0
εικόνα του χρήστη Merlo77

Merlo77

Επιβλητικό μνημείο..μπαρόκ στυλ με ιταλικά στοιχεία που εντυπωσιάζουν!
εικόνα του χρήστη stratispla

stratispla

https://www.youtube.com/watch?v=epuGk1mJ52g

Αφήστε στο σχολιό σας

Εικόνα του pdf
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βερολίνο»

Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.