Κεντρική Ευρώπη > Βερολίνο > Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ

Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ Βερολίνο

Schloss Charlottenburg

Το Σαρλότενμπουργκ είναι ένα εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι στη δυτική πλευρά του Βερολίνου. Το κτίριο κάηκε ολοσχερώς το β΄παγκόσμιο πόλεμο αλλά ανακατασκευάστηκε πλήρως.

Είναι το μεγαλύτερο παλάτι στο Βερολίνο, το αρχικό του μέρος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1695-1699 ως θερινή κατοικία της Σοφίας Σαρλότ γυναίκας του Φρειδερίκου Γ΄. Το παλάτι σχεδιάστηκε από τον Johann Narimg και επεκτάθηκε λίγο αργότερα όταν ο Φρειδερίκος έγινε βασιλιάς της Πρωσίας.

Το 1943 στη διάρκεια των συμμαχικών βομβαρδισμών το ανάκτορο έπιασε φωτιά και καταστράφηκε. Το εσωτερικό του είναι πλούσια διακοσμημένο σε πολλά στυλ και με ακριβά υλικά και περιέχει πολλά κομμάτια τέχνης, πίνακες κτλ.

Οι κήποι γύρω από το παλάτι είχαν σχεδιαστεί σε Γαλλικό μπαρόκ ρυθμό αλλά όταν ανακατασκευάστηκαν απλοποιήθηκαν. Στους κήπους θα βρείτε και κτίρια όπως ένα μαυσωλείο δωρικού ρυθμού για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το Belventere που κτίστηκε μεταξύ του 1778-1790 ως τεϊοποτείο. Κοντά στο ανάκτορο βρίσκεται και το Schinkel pavilion χτισμένο από το γνωστό ομώνυμο αρχιτέκτονα Carl Schinkel για το βασιλιά Φρειδερίκο Γουλιέλμο τον Γ΄.

Πρόσβαση

Οι κοντινότεροι σταθμοί είναι οι Richard-Wagner-Platz (U7) στα 850 μέτρα και Sophie-Charlotte-Platz (U2, U12) στο 1 χιλιόμετρο μακριά.

Αφήστε στο σχολιό σας