Κεντρική Ευρώπη > Βερολίνο > Φεστιβάλ Ομοφυλοφύλων CSD

Φεστιβάλ Ομοφυλοφύλων CSD Βερολίνο

CSD - Christopher Street Day

Στην πρωτεύουσα της χώρας όπου χιλιάδες ομοφυλόφιλοι εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Γ’ Ράιχ και όπου μέχρι και το 1969 η ομοφυλοφιλία διώχθηκε ποινικά, υπάρχει μία από τις πιο δραστήριες gay κοινότητες της Ευρώπης.

Όπως όλες οι μητροπόλεις του κόσμου, έτσι και το Βερολίνο, διαθέτει δική του gay κοινότητα, με άπειρα gay bars και clubs, σάουνες και sex shops. Η Μέκκα της gay ζωής στο Βερολίνο, βρίσκεται στην περιοχή Schoeneberg, όπου η κοινότητα έχει εγκατασταθεί και αφομοιωθεί πλήρως.

Το αποκορύφωμα των δράσεων και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται, είναι το φεστιβάλ Christopher Street Day (CSD), που γίνεται κάθε χρόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού, με κεντρικό event την παρέλαση (gay pride parade), με τις drag queens και τις drag kings, αρκούδους ντυμένους με μαύρα δερμάτινα, πολύχρωμες σημαίες, πάρτι στους δρόμους, πορνοστάρ, κ.ά. Η εκδήλωση γίνεται για να τιμηθεί η πρώτη εξέγερση εναντίον της άσκησης αστυνομικής βίας στους ομοφυλόφιλους, στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης στις 27 Ιουνίου του 1969 και έχει ως στόχο να αναδείξει την ανάπτυξη της πολυμορφίας.

Τέλος, το Βερολίνο διαθέτει και μουσείο αφιερωμένο στην LGBT κοινότητα, το «Schwules Museum» που βρίσκεται στη διεύθυνση Lützowstraße 73, 10785 και λειτουργεί από το 1985.

Ιστοσελίδαhttp://www.csd-berlin.de

Αφήστε στο σχολιό σας