Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βερολίνο - Πανοραμική πλατεία Gendarmenmarkt

Βερολίνο

Γερμανία
Μοιράσου το
Βερολίνο - Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου
Humboldt University of Berlin
Το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου (Humboldt-Universität zu Berlin) είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ιδρύθηκε το 1810 ως το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Universität zu Berlin), από τον φιλελεύθερο Πρώσο εκπαιδευτικό μεταρρυθμιστή και γλωσσολόγο Wilhelm von Humboldt. Το πανεπιστήμιο αποτελεί υπόδειγμα και έχει επηρεάσει έντονα άλλα ευρωπαϊκά και δυτικά πανεπιστήμια. Από το 1828 ήταν γνωστό ως Friedrich-Wilhelms-Universität όπως επίσης και ως Universität Unter den Linden. Το 1949, άλλαξε την επωνυμία του σε Humboldt-Universität προς τιμήν των δύο αδελφών, του ιδρυτή του Wilhelm και του αδελφού του φυσιοδίφη Alexander von Humboldt. Το πανεπιστήμιο διαθέτει ισχυρή διεθνή φήμη και κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως. Το Βερολίνο δεν χρειάζεται συστάσεις ως τόπος διαμονής. Είναι ίσως ένα από τα καλύτερα μέρη για να μένετε στην Ευρώπη από όλες τις απόψεις.
Πρόσβαση: Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μπορείτε να φτάσετε εύκολα εκεί με το μετρό U (στάση Friedrichstraße).
Περισσότερα: Σπουδές σε Γερμανία
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βερολίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα πανεπιστήμια

Βερολίνο - Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Βερολίνο - Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Μηχανικών και Οικονομικών του Βερολίνου Βερολίνο - Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου Βερολίνο - Σχολή Οικονομικών και Δικαίου του Βερολίνου Βερολίνο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου