Κεντρική Ευρώπη > Βερολίνο > Μουσεία για παιδιά στο Βερολίνο

Μουσεία για παιδιά στο Βερολίνο Βερολίνο

Berlin Kindermuseen

Αν ταξιδεύετε με παιδιά στο Βερολίνο, έχουμε μαζέψει της καλύτερες επιλογές από μουσεία γενικού ή θεματικού περιεχόμενου, ειδικά για μικρά παιδιά (Προσοχή! κάποια από τα παρακάτω μουσεία είναι σχετικά μικρά και μπορεί να χρειαστείτε κάποια Γερμανικά για να συνεννοηθείτε):

 

Labyrinth Children’s Museum


Στο μουσείο αυτό οι εκθέσεις ποικίλλουν, από νεράιδες και δικαιώματα των παιδιών, μέχρι παγκόσμιοι πολιτισμοί και τεχνολογία. Το σκεπτικό όλων των εκθέσεων, όμως είναι η απόκτηση γνώσεων μέσω της αφής, της κατασκευής και του πειράματος. Οι μικροί επισκέπτες είναι ελεύθεροι να δοκιμάσουν τα πάντα, αρκεί πρώτα να έχουν βγάλει τα παπούτσια τους στην είσοδο! Πρόσβαση με το U-Bahn (στάση U-Bhf Osloer Straße, γραμμές U8,U9) και S-Bahn (στάση S Bornholmer Str., γραμμές S1, S2, S8, S9, S25, S85). 

 

MACHmit! Museum für kinder


Μια εκκλησία με ψηλά ταβάνια που έχει μετατραπεί σε ένα μουσείο στο κάτω όροφο και έναν 2ο όροφο που το παιδί σας μπορεί να δημιουργήσει καθώς και να τρέξει και να σκαρφαλώσει στον τεράστιο λαβύρινθο. Υπάρχει και ένα μικρό καφέ για να ξεκουραστείτε και να επιβλέπετε. Πρόσβαση με το U-Bahn (στάση U Eberswalder Straße, γραμμή U2) και S-Bahn (στάση Berlin Prenzlauer Allee γραμμές S8, S9, S41, S42, S85). 

 

Berliner S-Bahn Museum


Στην πόλη Potsdam βρίσκεται το μουσείο S-Bahn, του σιδηροδρόμου του Βερολίνου. Οι επισκέπτες μαθαίνουν για την ιστορία του, από πού πήρε το όνομά του, πώς κατασκευάστηκαν τα υπόγεια κομμάτια του, παλιά εισιτήρια, βαγόνια, θάλαμοι, και γενικά ότι έχει να κάνει με την κατασκευή και συντήρηση των γραμμών, καθώς, επίσης, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μηχανικοί τρένου και να παίξουν με εργαλεία και εξαρτήματα μιας αμαξοστοιχίας. Πρόσβαση με το S-Bahn (στάση Potsdam Griebnitzsee, γραμμή S7). 

 

Βerliner U-Bahn Museum


Στο κέντρο της πόλης, για την ακρίβεια στο σταθμό Olympiastadion (U2), βρίσκεται το μουσείο για τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Βερολίνου. Η επαφή με την ιστορία ξεκινά από την είσοδο ακόμα, όπου τα εισιτήρια εκδίδονται μέσα σε ένα παλιό θάλαμο και τυπώνονται από μια από τις ιστορικές μηχανές εκτύπωσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης προβάλλεται υλικό της ιστορίας του μετρό και οι επισκέπτες μπορούν να δουν παλιούς μεταγωγικούς σταθμούς, σήματα, μηχανισμούς φρένων κ.ά. Πρόσβαση με το U-Bahn (στάση Olympia-Stadion, γραμμή U2). 

 

Domäne Dahlem - Country Estate & Museum


Το συγκεκριμένο μουσείο είναι ανοιχτό και έχει θέμα τη γεωργία και τη βιομηχανία τροφίμων, δίνοντας έμφαση στην οικολογία. Το κτήμα στο οποίο φιλοξενείται το μουσείο είναι ένα κτίριο 800 χρόνων. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μέρος σε αγροτικές εργασίες και να δουν την πορεία ενός τροφίμου από τη γη μέχρι τον πάγκο του οπωροπώλη. Πρόσβαση με το U-Bahn (στάση Dahlem-Dorf, γραμμή U3). Περισσότερες πληροφορίες 

Αφήστε στο σχολιό σας