Κεντρική Ευρώπη > Βερολίνο > Πλατεία «Ποτσντάμερ Πλατς»

Πλατεία «Ποτσντάμερ Πλατς» Βερολίνο

Potsdamer Platz

photo:Ansgar Koreng / CC BY-SA 3.0
Βερολίνο - Πλατεία «Ποτσντάμερ Πλατς»8c1

Την δεκαετία 1920-30 η Ποτσντάμερ Πλατζ ήταν μια από τις πιο ζωντανές και πολυπληθείς πλατείες της Ευρώπης. Το 1943 αυτό άλλαξε μετά από έναν ισχυρό βομβαρδισμό των συμμάχων.

Μετά τον πόλεμο η πλατεία βρισκόταν μεταξύ των Αμερικανικών, Βρετανικών και Ρωσικών τμημάτων της πόλης και έτσι έγινε νεκρή ζώνη. Με την κατασκευή του τοίχους του Βερολίνου το 1961 όλα τα κτίρια ισοπεδώθηκαν. Μετά την πτώση του τείχους αποφασίστηκε η ανοικοδόμηση της περιοχής με την κατασκευή να ξεκινάει το 1994.

Εκτός από την πλατεία διαμορφώθηκαν και πολλά τετράγωνα όλα κάτω από την επίβλεψη των αρχιτεκτόνων Wilmer & Sattler. Το σχέδιο περιελάμβανε την κατασκευή πύργων εμπορικών καταστημάτων, ενός ψυχαγωγικού κέντρου και κτιρίων κατοικιών.

Το πρώτο κτίριο που ολοκληρώθηκε ήταν ο πύργος Debis που σχεδιάστηκε από τον Rentsio Piano. Άλλα εντυπωσιακά κτίρια είναι το Sony center, ένα σύμπλεγμα σχεδιασμένο από τον Helmut Jahn που συμπεριλαμβάνει ένα θέατρο imax και έναν πύργο με γραφεία. Ο γειτονικός πύργος, Kohlhof, έχει μία βεράντα παρατήρησης σε ύψος 93μ.

Ο νέος σταθμός του μετρό και το εμπορικό κέντρο έχουν φέρει ζωντάνια στην Ποτσντάμερ Πλατζ. Η πλατεία έχει επανέλθει στην πρότερη της δόξα.

Πρόσβαση

Μέσω της ομώνυμης στάσης μετρό Potsdamer Platz (U2).

crazymech

H Postdamer Platz είναι η πλατεία που δεν κοιμάται ποτέ!Εδώ βρίσκονται το Potsdamer Platz Theater, το Berlin Casino, το CinemaxX, το Adagio club και το εμπορικό κέντρο Arkaden!

crazymech

Η Potsdamerplatz είναι η καρδιά του νέου Βερολίνου και εκεί βρίσκεται το Sony Center με τον εντυπωσιακό του θόλο, με κινηματογράφους, καφέ και εστιατόρια, το Filmmuseum με προσωπικά αντικείμενα και κοστούμια της Marlene Dietrich κ.ά.

crazymech

Eως 21 Οκτωβρίου
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Ήρωες της ποπ κουλτούρας
Για τους ήρωες όλα είναι δυνατά. Εχουν υπερφυσικές δυνάμεις, εντυπωσιακές ικανότητες και αγνές προθέσεις. Κάθε μέρα, στην οθόνη του υπολογιστή, στους κινηματογράφους, στις σελίδες των περιοδικών και στην παιδική ζώνη της τηλεόρασης μάχονται για έναν καλύτερο κόσμο. Ομως, ποιος κερδίζει την καρδιά των παιδιών;

Η έκθεση «Heroes» φιλοξενεί αγαπημένους ήρωες από κάθε χώρα, από τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν μέχρι τους Ινδούς Σακτιμάαν και Κρις, τη Γιαπωνέζα πριγκίπισσα Μονονόκε, την Πίπη Φακιδομύτη από τη Σουηδία, αλλά και τον Χάρι Πότερ.

dimis

Ιδανικη για την βολτα σας και τα ψωνια σας!Εκει μπορειτε να βρειτε οτι θελετε!

Αφήστε στο σχολιό σας

Εικόνα του pdf
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βερολίνο»

Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.