Κεντρική Ευρώπη > Βερολίνο > Λίμνη «Σλάχτενζι»

Λίμνη «Σλάχτενζι» Βερολίνο

Schlachtensee

photo:wiseguy71 / CC BY-ND 2.0
Βερολίνο - Λίμνη «Σλάχτενζι»3cd

H λίμνη Σλάχτενζι "Schlachtensee" βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Βερολίνου, στο δάσος του Grunewald. Είναι η καθαρότερη λίμνη της περιοχής του Βερολίνου, γεγονός που την κάνει κύριο πόλο έλξης για τους κατοίκους του Βερολίνου, των τουριστών που θέλουν να απολαύσουν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης, καθώς επίσης και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το ψάρεμα.

Τριγύρω από τη λίμνη υπάρχει ένα συνεχές μονοπάτι που ενδείκνυται για περιπάτους και τρέξιμο. Στην ανατολική ακτή της λίμνης υπάρχει ένας ξενώνας πολιτιστικής κληρονομιάς στον οποίο λειτουργεί μπυραρία για τους επισκέπτες και παιδότοπος. Εκεί υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης σκαφών. Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται με το τρένο.

Στο κεντρικό τμήμα της λίμνης υπάρχει το πάρκο Paul Ernst, που πήρε το όνομά του από το συγγραφέα Paul Ernst (1866-1933), ενώ κάποιος μπορεί να φτάσει εδώ με τρένο και να αποβιβαστεί στην ομώνυμη στάση. Αυτό το πάρκο αναψυχής εκτείνεται για ένα χιλιόμετρο μέχρι το νότιο τμήμα της λίμνης και καταλήγει σε μια βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο.

Πρόσβαση

Με το S-bahn, γραμμή S1, στάση Schlachtensee.

Αφήστε στο σχολιό σας