Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χαλκιδική - Ακτογραμμή σε Βουρβουρού, Σιθωνία

Χαλκιδική

Ελλάδα
Μοιράσου το
Χαλκιδική - Άφυτος Άφυτος
Χαλκιδικής
Ή Άθυτος. Η ιστορία του χωριού μετράει πολλούς αιώνες, αφού αναφέρεται στα κείμενα του Αριστοτέλη, του Ηρόδοτου, του Θουκυδίδη και άλλων. Το ιερό του Διονύσου από τον 8ο αιώνα π. Χ. και ο ναός του Άμμωνα Δία συνέβαλαν στην εξάπλωση της φήμης της πόλης κατά τα αρχαϊκά και κλασικά χρόνια. H Άθυτος σήμερα είναι το πιο γραφικό και ξεχωριστό παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής, με πανέμορφα πετρόχτιστα σπίτια. Το μεγαλύτερο μέρος της Αθύτου είναι πλακόστρωτο και, σε συνδυασμό με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια με τα καλντερίμια, δίνουν την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε νησί. Η Άθυτος διαθέτει τα πάντα, τοπική αγορά, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, καφέ και ταβερνάκια, από όπου μπορεί θαυμάσει κανείς την υπέροχη θέα που προσφέρεται στον κόλπο της Κασσάνδρας. Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, με πιο σημαντική τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται τον Δεκαπενταύγουστο.
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Άφυτος"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Άφυτος"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Χαλκιδική » Άφυτος
Στην Αφυτο ή Αθυτο ( καπου το εχω διαβασει σε ταμπέλα στον δρομο) υπάρχουν εστιατόρια με διεθνή αναγνώριση
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Άφυτος
Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά, όπως οι παραλίες Βάρκες, Λιόση, Μουδουνού, Άφυτις, Αριστοτέλης και Βαλόπετρες. Αυτός ο όμορφος οικισμός είναι χτισμένος σε ύψωμα με απέραντη θέα στον κόλπο Τορωναίου, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί!!!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Άφυτος
Φανταστική είναι κ η παραλία της Αθύτου, που έχει γαλαζοπράσινα νερά!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χαλκιδική»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Χαλκιδική - Παραλίες της Χαλκιδικής Χαλκιδική - Άφυτος Χαλκιδική - Σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδική - Αρναία Χαλκιδική - Νικήτη Χαλκιδική - Ταξιάρχης Χαλκιδική - Γαλάτιστα Χαλκιδική - Συκιά Χαλκιδική - Παρθενώνας Χαλκιδική - Παλιούρι Χαλκιδική - Αρχαία Όλυνθος Χαλκιδική - Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδική - Ιερό Άμμωνα Δία Χαλκιδική - Φεστιβάλ Σάνη Χαλκιδική - Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδική - Πολύγυρος Χαλκιδική - Άγιος Νικόλαος Χαλκιδική - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική