Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χαλκιδική - Ακτογραμμή σε Βουρβουρού, Σιθωνία

Χαλκιδική

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Χαλκιδική

Χαλκιδική - Παραλίες της Χαλκιδικής Παραλίες της Χαλκιδικής
Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Βόρειας Χαλκιδικής
"Σήμα κατατεθέν της Χαλκιδικής οι μαγικές παραλίες της, ωθούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες να τις γνωρίσουν και να τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 13 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Υπάρχου παραλίες που πρόσβαση υπάρχει μονό με πλωτό μέσω....ειδικά στης Ανατολικές Ακτές της Σιθωνίας. για όσους έχουν την άνεση και την ..."
Χαλκιδική - Άφυτος Άφυτος
Χαλκιδικής
"Ή Άθυτος. Η ιστορία του χωριού μετράει πολλούς αιώνες, αφού αναφέρεται στα κείμενα του Αριστοτέλη, του Ηρόδοτου, του ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Φανταστική είναι κ η παραλία της Αθύτου, που έχει γαλαζοπράσινα νερά! "
Χαλκιδική - Σπήλαιο των Πετραλώνων Σπήλαιο των Πετραλώνων
"Το σπήλαιο των Πετραλώνων βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο ανατολικά από το χωριό Πετράλωνα και 50 χιλιόμετρα νοτιoαν..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Αρναία Αρναία
Χαλκιδικής
"Η Αρναία είναι κωμόπολη και πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου της Χαλκιδικής. Χτισμένη σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους πρόπ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Νικήτη Νικήτη
Χαλκιδικής
"Η Νικήτη είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της Χαλκιδικής και είναι πρωτεύουσα του Δήμου Σιθωνίας. Απέχει από τη Θεσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"ΑΚΤΗ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ : Ίσως η πιο δημοφιλής παραλία της Νικήτης, φημίζεται για την άσπρη άμμο της. Η μία πλευρά είναι οργανωμένη διαθέτοντας έν..."
Χαλκιδική - Ταξιάρχης Ταξιάρχης
Χαλκιδικής
"Στο κέντρο της Χαλκιδικής, στο όρος Χολομώντα, σε απόσταση περίπου 65 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, σε υψόμετρο 650 ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Γαλάτιστα Γαλάτιστα
Χαλκιδικής
"Η Γαλάτιστα είναι μία κωμόπολη και πρωτεύουσα του Δήμου Ανθεμούντα, χτισμένη στις πλαγιές του Χορτιάτη, 39 χιλιόμετρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Συκιά Συκιά
Χαλκιδικής
"Η Συκιά είναι κωμόπολη και έδρα του Δήμου Τορώνης Χαλκιδικής. Σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη και 92 ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Παρθενώνας Παρθενώνας
Χαλκιδικής
"Σκαρφαλωμένος στις πλαγιές του όρους Ίταμος στα 350 μέτρα υψόμετρο, σε απόσταση περίπου 5 χιλιόμετρα από το Ν. Μαρμαρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Επισκέφθηκα το χωριό πρόσφατα κ έχω να πω τα καλύτερα!Σε αντίθεση με αυτό που περίμενα, η τουριστική εκμετάλλευση του χωριού δεν έχει δημ..."
Χαλκιδική - Παλιούρι Παλιούρι
Χαλκιδικής
"Στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται το χωριό ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Eξαιρετική η παράλία όπου βρίσκεται το μπαρ "Ναυαγός", αλλά και το μπαρ του ξενοδοχείου "Πόρτο Βαλίτσα". Την μέρα το τοπίο και η θέα είνα..."
Χαλκιδική - Αρχαία Όλυνθος Αρχαία Όλυνθος
Χαλκιδικής
"Τέσσερα χιλιόμετρα από τις ακτές του Τορωναίου Κόλπου και περίπου 12 χιλιόμετρα από την Ποτίδαια, στη χερσόνησο της Κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Αρχαία Στάγειρα Αρχαία Στάγειρα
Χαλκιδικής
"Τα αρχαία Στάγειρα βρίσκονται περίπου 500 μέτρα νοτιανατολικά του χωριού της Ολυμπιάδας, πάνω σε μία μικρή, ορεινή χε..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Ιερό Άμμωνα Δία Ιερό Άμμωνα Δία
"Βρίσκεται στη χερσόνησο Κασάνδρα, δίπλα στο χωριό Καλλιθέα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Τα ερείπια ενός από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας του Δία στην αρχαιότητα, κτισμένου τον 4ο αιώνα σε δωρικό ρυθμό, στην Καλλίθεα κ..."
Χαλκιδική - Φεστιβάλ Σάνη Φεστιβάλ Σάνη
Sani Festival
"Το πρώτο φεστιβάλ ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα,ξεκίνησε επίσημα το 1993 και διεξάγεται κάθε χρόνο στο λόφο της ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Sani Festival 2011 Με γιορτινή διάθεση για τα 20 χρόνια Jazz on the hill Sani Resort, Λόφος Σάνης 15.07.2011 έως 03.09.2011 13.08.Ελ..."
Χαλκιδική - Φεστιβάλ Κασσάνδρας Φεστιβάλ Κασσάνδρας
"Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού στη Χαλκιδική και πραγματοποιείται κάθε χρόνο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Κάθε Ιούλιο και Αύγουστο ο πολιτισμός βρίσκει την έκφρασή του στη Χαλκιδική μέσω του σημαντικού Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Μεγάλες παραστάσεις ..."
Χαλκιδική - Πολύγυρος Πολύγυρος
Χαλκιδικής
"Ο Πολύγυρος είναι η πρωτεύουσα του Νομού Χαλκιδικής και βρίσκεται στο γεωγραφικό του κέντρο, σε απόσταση 70 χιλιόμετρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Άγιος Νικόλαος Άγιος Νικόλαος
Χαλκιδικής
"Σε απόσταση 117 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, στην αρχή της χερσονήσου της Σιθωνίας, βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος, έν..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χαλκιδική - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική
"Η πλούσια θρησκευτική παράδοση της περιοχής, σε συνδυασμό με την επιρροή του Αγίου Όρους, έχει αναδείξει μοναδικής ομ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μία μικρή, αλλά καθόλου ασήμαντη εκκλησία, αυτή της Παναγίας Φανερωμένης υπάρχει πριν από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μετά την Νέα Σκ..."
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χαλκιδική»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 105.908
Περιγραφή: Νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, στην κεντρική Μακεδονία, βρίσκεται η χερσόνησος της Χαλκιδικής. Το ιδιαίτερο σχήμα της θυμίζει τρία δάχτυλα, που καταλήγουν σε τρεις μικρότερες χερσονήσους: την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω. Είναι ένας τόπος με σπάνιες φυσικές ομορφιές, κρυστάλλινες παραλίες και χωριά με αξιόλογη αρχιτεκτονική . Τόσο τα παράλια των χερσονήσων, όσο και η ορεινή ενδοχώρα της, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, όλες τις εποχές του χρόνου. Η Χαλκιδική είναι ένα μέρος που απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφέροντα και τις διαθέσεις, χάρη στις άψογα οργανωμένες τουριστικές υποδομές της.

Ταξιδολογίτες στη Χαλκιδική
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί