Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χαλκιδική - Ακτογραμμή σε Βουρβουρού, Σιθωνία

Χαλκιδική

Ελλάδα
Μοιράσου το
Παραλίες της Χαλκιδικής
Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Βόρειας Χαλκιδικής
Σήμα κατατεθέν της Χαλκιδικής οι μαγικές παραλίες της, ωθούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες να τις γνωρίσουν και να τις χαρούν από κοντά. Με συνολική ακτογραμμή 550 χιλιομέτρων, προσφέρει παραλίες για όλες τις προτιμήσεις και διαθέσεις, πολύβουες με beach bars και water sports που συνήθως συναντά κανείς στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, όπως η παραλία της Φούρκας, η Καλλιθέα, το Πευκοχώρι, το Παλιούρι κ.ά. Στη χερσόνησο της Σιθωνίας συναντά κανείς πιο ήσυχες παραλίες και την προτιμούν συνήθως οι λάτρεις του camping, αφού η περιοχή εκτός των άλλων, προσφέρει αρκετά οργανωμένα campings, αρκετά από τα οποία είναι διάσημα, όπως ο Αρμενιστής και το Καλαμίτσι. Η χερσόνησος του Άθω, προσφέρεται συνήθως για οικογενεικές και ήσυχες διακοπές και διαθέτει επίσης πανέμορφες παραλίες, όπως η Ιερισσός, η Ολυμπιάδας, ο Κάμπος κοντά στα Πυργαδίκια, οι παραλίες στο νησάκι της Αμμουλιανής κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, στη Χαλκιδική μπορείτε να ανακαλύψετε τον προσωπικό σας παράδεισο σε κάποια από τις άπειρες μικρές κ πανέμορφες παραλίες που προσφέρονται.

Παραλία Κυανή

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Νέας Καλλικράτειας, ανάμεσα στη θάλασσα και την κεντρική πλατεία. Η παραλία έχει ένα αστικό χαρακτήρα.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Κυανή"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Σάνη

Η παραλία Σάνη είναι ένα πολυτελές ιδιωτικό λιμάνι στην καρδιά του Sani Resort, ένα χωριό διακοπών με ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και απέχει 80 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Σάνη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Σίβηρη

Η Σίβηρη (και λίγο παραπάνω η Ελάνη) είναι χωριά που δημιουργήθηκαν από τα εξοχικά σπίτια που κατασκευάστηκαν γύρω από αυτούς τους δύο μικρούς όρμους. Κατάφυτη περιοχή, με αμμουδερή παραλία που προσφέρει ότι ζητήσει κάνεις.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Σίβηρη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Σκάλα Φούρκας

Η παραλία του χωριού Φούρκα είναι οργανωμένη και ο παραλιακός οικισμός (η Σκάλα) παρέχει όλες της ανέσεις. Διάσημα beach bars και καλά εστιατόρια.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Σκάλα Φούρκας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Νέα Σκιώνη

Λίγο πιο μακριά από τα μεγάλα και πολύβουα κέντρα της Κασσάνδρας, μια καλά οργανωμένη και προσεγμένη παραλία με καταγάλανα νερά. Ήσυχο περιβάλλον κατάλληλο για χαλαρωτικές διακοπές.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Νέα Σκιώνη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Πευκοχώρι

Το Πευκοχώρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλά οργανωμένα χωριά στην Κασσάνδρα. Διαθέτει πολλές επιλογές για διαμονή και ωραία μπαράκια και εστιατόρια.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Πευκοχώρι"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Χανιώτη

Κρυστάλλινα νερά και ένα καλά προσεγμένη παραλία μπροστά από τον δημοφιλή οικισμό της Χανιώτη. Δημοφιλής για οικογένειες και νέους.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Χανιώτη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Πολύχρονο

Το Πολύχρονο είναι ένα πολυσύχναστο θέρετρο με οργανωμένη μεγάλη παραλία. Η παραλία αποτελείτε από άμμο με ψιλό χαλίκι.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Πολύχρονο"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Κρυοπηγή

Η περιοχή ονομάζεται Λάμνη και βρίσκεται 2,5 χλμ. νότια της Καλλιθέας και 1,5 χλμ. πριν από το χωριό Κρυοπηγή. Πολύ δημοφιλής περιοχή για διακοπές με πολλά γεγονότα και εκδηλώσεις, νυχτερινή διασκέδαση και καλά εστιατόρια.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Κρυοπηγή"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Καλλιθέα

Η Καλλιθέα είναι από τα πιο κοσμοπολιτικά και κεντρικά χωριά της Κασσάνδρας και φιλοξενεί μερικά από τα διασημότερα beach bars, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Χαλκιδικής.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Καλλιθέα"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Ψακούδια

Η παραλία του οικισμού Ψακούδια είναι μια πολύ μεγάλη, αμμώδης και καθαρή παραλία με λίγη βλάστηση. Βρίσκετε μεταξύ της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Ψακούδια"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Μεταμόρφωση

Η παραλία της Μεταμόρφωσης είναι μια μεγάλη, αμμώδης και καθαρή παραλία μπροστά από των ομώνυμο οικισμό με την πυκνή βλάστηση. Θα βρείτε πολλές παροχές, καταλύματα για ενοικίαση καθώς και τουριστικά θέρετρα.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Μεταμόρφωση"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Νικήτη

Η παραλία της Νικήτης είναι μεγάλη, αμμώδης και καθαρή. Η πόλη της Νικήτης κατοικείται όλο το χρόνο και φημίζεται για τα γλυκά εδέσματα της ενώ προσφέρει πολλές επιλογές για διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα ή κάμπινγκ.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Νικήτη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Λαγoμάνδρα

Η παραλία Λαγόμανδρα είναι αμμώδης, καθαρή και περιβάλλεται από πολλά ψηλά δέντρα. Το πολυτελές Lagomandra Hotel and Spa με μαγαζιά, εστιατόρια και πισίνα απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Λαγoμάνδρα"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Νέος Μαρμαράς

Η παραλία του Νέου Μαρμαρά είναι μια μεγάλη, αμμώδης και καθαρή παραλία, που περιβάλλεται από ένα φυσικό περιβάλλον. Στην πόλη του Ν. Μαρμαρά θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε ή επιθυμείτε. Εξαιρετική νυχτερινή ζωή και καλά εστιατόρια.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Νέος Μαρμαράς"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Πόρτο Καρράς

Το διάσημο ξενοδοχειακό συγκρότημα κοντά στον Νέο Μαρμαρά, προσφέρει εγκαταστάσεις υψηλής κλάσης συμπεριλαμβανομένης και της μαρίνας, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και είναι σε θέση να φιλοξενήσει 315 σκάφη αναψυχής και σκάφη με μήκος έως 55m.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Πόρτο Καρράς"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Τορώνη

Μια μεγάλη αμμώδης παραλία που εκτείνεται στην ακτή του χωριού Τορώνη. Η περιοχή έχει κρυστάλλινα νερά και πολλές παροχές όπως ψαροταβέρνες, μαγαζιά, μίνι μάρκετ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και resorts. Το σκηνικό ολοκληρώνουν τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου που βρίσκετε στην μια άκρη της παραλίας.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Τορώνη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Καλαμίτσι

Το Καλαμίτσι βρίσκεται στην άκρη της Σιθωνίας με θέα προς το Αιγαίο. Ο ένας όρμος καλύπτετε από το διάσημο ομώνυμο κάμπινγκ, ένα από τα πιο οργανωμένα της Χαλκιδικής, ενώ ο δεύτερος όρμος είναι ένα μικρό τουριστικό θέρετρο. Η παραλίες είναι πεντακάθαρες και συχνά έχουν μεγάλο κύμα.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Καλαμίτσι"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Συκιά

Πεντακάθαρη αμμουδερή παραλία στη Συκιά της Σιθωνίας. Ο οικισμός βρίσκετε περίπου 1 χιλιόμετρο στο εσωτερικό αλλά και επί της παραλίας θα βρείτε πολλές υποδομές όπως κάμπινγκ, ψαροταβέρνες με εξαιρετικά μενού και κάποια δωμάτια προς ενοικίαση.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Συκιά"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Σάρτη

Η Σάρτη είναι ένας δημοφιλής προορισμός στην δυτική πλευρά της Σιθωνίας. Η παραλία αποτελείτε από αμμουδιά, είναι οργανωμένη και διαθέτει καθαρά νερά. Στον οικισμό παρέχονται διαμονή σε ξενοδοχεία και rooms to let καθώς και πολλές επιλογές για εστίαση και διασκέδαση.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Σάρτη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Αρμενιστής

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Άγιο Όρος, στους πρόποδες μιας πευκόφυτης πλαγιάς. Η παραλία καλύπτετε ολοκληρωτικά από ένα από τα πιο οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα, το κάμπινγκ του Αρμενιστή. Το κάμπινγκ έχει πιστούς επισκέπτες κάθε χρόνο, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Αρμενιστής"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Καρύδι

Η παραλία Καρύδι βρίσκετε στον οικισμό Βουρβουρού. Πρόκειται για έναν κολπίσκο που θυμίζει εξωτικό προορισμό, με μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά ενώ τα βράχια και στης δύο άκρες μοιάζουν σαν χέρια που αγκαλιάζουν την παραλία.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Καρύδι"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Τρανή Αμμούδα

Μεγάλη (τρανή!) αμμουδερή παραλία με γαλαζοπράσινο νερό. Βρίσκετε δίπλα από τον Όρμο Παναγίας και τον Άγιο Νικόλαο, που φημίζεται για της ταβέρνες του. Στην παραλία βρίσκονται αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια όχι όμως beach bar.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Τρανή Αμμούδα"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Κάμπος

Η παραλία του Κάμπου βρίσκετε κοντά στο χωριό Πυργαδίκια, στο κέντρο του Σιγγιτικού κόλπου, μεταξύ της Σιθωνίας και του Αγίου Όρους. Είναι μια μεγάλη ήμι-οργανομένη παραλία που διαθέτει beach bar, ταβέρνα και γήπεδα beach volley.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Κάμπος"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Ουρανούπολη

Η Ουρανούπολη είναι η τελευταία πόλη πριν το Άγιο Όρος. Η παραλία είναι μαγική με ψιλή άμμο και νερό που θυμίζει πισίνα. Θα βρείτε πολλές παροχές στον οικισμό καθώς και πολλές ολοκληρωμένες μονάδες διαμονής σε ποιοτικές ξενοδοχειακές μονάδες.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Ουρανούπολη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Αλυκές

Οι Αλυκές είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Αμουλιανής, του μοναδικού νησιού της Χαλκιδικής. Βρίσκετε στο κέντρο της δυτικής πλευράς του νησιού, με θέα προς το δεύτερο πόδι δηλαδή τη Σιθωνία. Μεγάλο μέρος της παραλίας καταλαμβάνει ένα διάσημο κάμπινγκ και το beach bar του ενώ θα βρείτε και μοναδικά ταβερνάκια για φαγητό.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Αλυκές"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Ιερισσός

Βρίσκετε μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό της Ιερισσού και είναι μια από της μεγαλύτερες παραλίες του Ακάνθιου κόλπου, στην βόρειο-ανατολική Χαλκιδική. Είναι οργανωμένη και ο οικισμός δίνει όλες της παροχές για να καλύψει της ανάγκες κάθε ταξιδιώτη.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Ιερισσός"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »
αρέσει σε 13 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παραλίες της Χαλκιδικής"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
Ακτη Γλαροκαμβος,βρισκετε στο 1ο ποδι της χαλκιδικης αναμεσα στο πευκοχωρι και το παλιουρι.Εχει beach bars και καντινα,φημιζετε για τα καταγαλανα και πεντακαθαρα νερα της!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
armenistis: mia paralia me para poly kosmo.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
Ακτή Λαγόμανδρα:
Παραλία μοναδικού φυσικού κάλλους με τα πεύκα να φτάνουν κυριολεκτικά ως τη θάλασσα. Ιδιαίτερα οργανωμένη, αποσπά κάθε χρόνο γαλάζια σημαία. Αξίζει πραγματικά να την επισκεφτεί κανείς!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
ειδυλιακες και μοναδικες. αν εισαι ανθρωπος της ηρεμιας επισκεψου καλυτερα το 2ο ποδι αφου στο 1ο εχει συνηθως πολυ κοσμο
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
Εξαιρετική για την φυσική της ομορφιά είναι η μικρή παραλία στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, ακριβώς κάτω από το εστιατόριο και το μπαρ "Βίλα Στάσα". Η θέα από το μπαρ προς την παραλία είναι υπέροχη με διάσπαρτα βραχάκια και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Για να βουτήξει κανείς πρέπει να πέσει από τα βραχάκια του μπαρ ή να προτιμήσει τον διπλανό ακριβώς δρόμο που καταλήγει στην παραλία και σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών, από όπου κανείς έχει ομαλή πρόσβαση στην όμορφη αυτή παραλία.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
Γενικότερα νομίζω ότι οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στο δεύτερο πόδι!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
Τορώνη: Περίπου 2 χιλιόμετρα είναι το μήκος της παραλίας της Τορώνης. Χοντρή άμμος, κρυστάλλινα γαλάζια νερά και, αν δεν είναι Αύγουστος, άνεση. Αν θέλετε ησυχία, κατευθυνθείτε στην αριστερή άκρη, ενώ υπάρχουν και beach bars, cafés και ταβέρνες.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
Καβουρότρυπες: Παλιά βρίσκανε την παραλία μόνο φανατικοί του ελεύθερου κάμπινγκ. Τα δέντρα της την έκαναν ιδανική για διαμονή με σκηνές. Πλέον η παραλία που έγινε γνωστή ως Καβουρότρυπες είναι αρκετά τουριστική και με πολύ κόσμο, αλλά η λευκή άμμος και τα βράχια σε αντίθεση με την τιρκουάζ θάλασσα εξακολουθεί να κάνει το τοπίο μαγευτικό. Προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου!!!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Παραλίες της Χαλκιδικής
ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ : Αμμουδιές, πεύκα, γαλάζιο, πράσινο και εννέα μικρά νησάκια. Το φυσικό περιβάλλον στη Βουρβουρού σε αιχμαλωτίζει. Ψάξτε την παραλία Καρύδι, βρείτε έναν από τους πολλούς μικρούς όρμους ή, ακόμα καλύτερα, κάντε βουτιές στα ανοιχτά από σκάφος!!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χαλκιδική»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Χαλκιδική - Παραλίες της Χαλκιδικής Χαλκιδική - Άφυτος Χαλκιδική - Σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδική - Αρναία Χαλκιδική - Νικήτη Χαλκιδική - Ταξιάρχης Χαλκιδική - Γαλάτιστα Χαλκιδική - Συκιά Χαλκιδική - Παρθενώνας Χαλκιδική - Παλιούρι Χαλκιδική - Αρχαία Όλυνθος Χαλκιδική - Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδική - Ιερό Άμμωνα Δία Χαλκιδική - Φεστιβάλ Σάνη Χαλκιδική - Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδική - Πολύγυρος Χαλκιδική - Άγιος Νικόλαος Χαλκιδική - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική