Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χαλκιδική - Ακτογραμμή σε Βουρβουρού, Σιθωνία

Χαλκιδική

Ελλάδα
Μοιράσου το
Χαλκιδική - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική
Η πλούσια θρησκευτική παράδοση της περιοχής, σε συνδυασμό με την επιρροή του Αγίου Όρους, έχει αναδείξει μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής ναούς, πολλοί από τους οποίους σώζονται από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, ενώ αρκετοί καταστράφηκαν κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Γεωργίου στη Νικήτη με το θαυμάσιο ψηφιδωτό δάπεδο του 5ου αιώνα και το Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Τορώνη, επίσης Παλαιοχριστιανική Βασιλική του 5ου αιώνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης ο Ναός των Ταξιαρχών στην Ποτίδαια που χρονολογείται το 1872, η εκκλησία της Αγίας Φανερωμένης στη Νέα Σκιώνη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα, η εκκλησία της Παναγιάς έξω από το χωριό Μεγάλη Παναγιά που φιλοξενεί το σωζόμενο από το 1780 σκαλιστό εικονοστάσιο, ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο χωριό Ταξιάρχης που φιλοξενεί τη θαυματουργή εικόνα του αγίου και η Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτρας στη Γαλάτιστα η οποία ιδρύθηκε από τον Άγιο Θεωνά τον 16ο αιώνα.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Χαλκιδική » Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική
Το εξωκλήσι της Παναγίας Γερόντισσας στην Μαραθούσα Χαλκιδικής
4 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαλκιδική » Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική
Μία μικρή, αλλά καθόλου ασήμαντη εκκλησία, αυτή της Παναγίας Φανερωμένης υπάρχει πριν από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μετά την Νέα Σκιώνη, πασίγνωστη στο πρώτο πόδι για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και για τον θαυμαστό τρόπο που φανερώθηκε η εικόνα μέσα από την θάλασσα. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την λειτουργία τον δεκαπεντάυγουστο, αλλά και οποιαδήποτε Κυριακή, καθώς από φέτος θα λειτουργεί κάθε Κυριακή. Η εκκλησία βρίσκεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον, πάνω στη θάλασσα για αυτό και την προτιμούν αρκετοί διάσημοι προκειμένου να τελέσουν εκεί τον γάμο τους. Η ιστορία της εικόνας βρίσκεται γραμμένη μέσα στον ναό και αξίζει να τη διαβάσετε.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χαλκιδική»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Χαλκιδική - Παραλίες της Χαλκιδικής Χαλκιδική - Άφυτος Χαλκιδική - Σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδική - Αρναία Χαλκιδική - Νικήτη Χαλκιδική - Ταξιάρχης Χαλκιδική - Γαλάτιστα Χαλκιδική - Συκιά Χαλκιδική - Παρθενώνας Χαλκιδική - Παλιούρι Χαλκιδική - Αρχαία Όλυνθος Χαλκιδική - Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδική - Ιερό Άμμωνα Δία Χαλκιδική - Φεστιβάλ Σάνη Χαλκιδική - Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδική - Πολύγυρος Χαλκιδική - Άγιος Νικόλαος Χαλκιδική - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Χαλκιδική