Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ελσίνκι - Πανόραμα πλατείας

Ελσίνκι

Φινλανδία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Ελσίνκι

Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Καθεδρικός του Ελσίνκι
Helsingin tuomiokirkko
"Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγαλοπρεπή Ευαγγελικό Λουθηρανικό ναό που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Θαλάσσιο Φρούριο
Suomenlinna
"Το φρούριο Suomenlinna. Viapori (φινλανδικά), ή Sveaborg (σουηδικά) είναι ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνετ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αν ο καιρός είναι λίγο ομιχλώδης και βροχερός, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε φυλάκιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και περιμένεις την "απόβ..."
Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Πλατεία της Γερουσίας
Senaatintori
"Η πλατεία της Γερουσίας οφείλει την μορφή της στην αρχιτεκτονική αντίληψη και το ύφος του μεγάλου αρχιτέκτονα και σχε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Εμπορικό Κέντρο του Kamppi
Kampin keskus
"Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ελσίνκι στην περιοχή Κάμπι και αναμφισβήτητα απ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012
World Design Capital 2012
"Ένα επιπλέον στοιχείο που αποδεικνύει ότι το Ελσίνκι ανήκει στην ομάδα των πόλεων που κινούνται στην πρώτη γραμμή των..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός
Helsingin päärautatieasema
"Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας. Είνα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας
Suomen kansallismuseo
"Το Εθνικό μουσείο της χώρας εδρεύει στη πόλη του Ελσίνκι και φιλοξενεί μια σειρά από ευρήματα ανεκτίμητης αξίας που π..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι
Uspenski
"Ο ορθόδοξος ναός Ουσπένσκι είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, σχεδιάστηκε το από το Ρώσο αρχιτέκτονα Αλεξέι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι
Helsinki Olympic Stadium
"Το Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι βρίσκεται στην περιοχή Töölö, περίπου 2 χλμ έξω από το κέντρο της πόλης και είναι το ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ελσίνκι - Εκκλησία των Βράχων Εκκλησία των Βράχων
Temppeliaukion Κirkko
"Η λουθηρανική εκκλησία των Βράχων είναι έργο των αρχιτεκτόνων και αδερφών Timo και Tuomo Suomalainen και άνοιξε το 19..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ελσίνκι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 558.457
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Helsinki-Vantaa (HEL)
Περιγραφή: Το Ελσίνκι είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας και είναι κτισμένη στο νότιο τμήμα της χώρας που βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα. Η πόλη φιλοξενεί περίπου 584.000 κατοίκους ενώ ο πληθυσμός της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής συμπεριλαμβανομένων των κοντινών πόλεων Έσποο, Βάνταα και Καουνιάινεν ανέρχεται περίπου σε ένα εκατομμύριο κατοίκους. Η ίδρυση του τοποθετείται στα 1550 όταν ο Σουηδός βασιλιάς Γουστάβος θέλησε να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος της Χανσεατικής πόλης του Ταλίν. Κατά τη διάρκεια των πρώτων αιώνων της ιστορίας της μια σειρά πολέμων φτώχειας και λοιμών απέτρεψε την ανάπτυξή της, αυτή η κατάσταση όμως ανατράπηκε όταν μετά τον Φινλανδικό πόλεμο η πόλη πέρασε από τη Σουηδική στη Ρωσική επιρροή. Από το 1809 λοιπόν η πόλη αρχίζει να αλλάζει πρόσωπο και μετά τη κατασκευή λιμανιού και την ίδρυση πανεπιστημίου κατατάσσεται στη λίστα των αξιόλογων αστικών και οικονομικών κέντρων. Σήμερα το Ελσίνκι θεωρείται ως η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Φινλανδίας και βρίσκεται 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Στοκχόλμης, 300 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης και 80 περίπου χιλιόμετρα βορειότερα του Ταλίν κλείνοντας έτσι την τριάδα των πόλεων με τις οποίες διατηρεί στενές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το Ελσίνκι ως πρωτεύουσα αποτελεί μείζον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό κέντρο της Φινλανδίας. Ταυτόχρονα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αστικούς πόλους της Βαλτικής Θάλασσας και της βόρειας Ευρώπης. Το 70% των διεθνών και ξένων εταιριών που είναι εγκατεστημένες στην Φινλανδία εδρεύουν στο Ελσίνκι, στις μέρες μας συνεχίζει να είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικού σταθμούς της περιοχής και επιπλέον αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για πολλές χιλιάδες επισκέπτες που ελκύονται από την ομορφιά του και το προσεγγίζουν πολύ εύκολα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Ελσίνκι-Βάντα που εξυπηρετεί όλη την μητροπολιτική ζώνη.
Γλώσσα: Φινλανδικά

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Ελσίνκι
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί