Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ελσίνκι - Πανόραμα πλατείας

Ελσίνκι

Φινλανδία
Μοιράσου το
Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Θαλάσσιο Φρούριο
Suomenlinna
Το φρούριο Suomenlinna. Viapori (φινλανδικά), ή Sveaborg (σουηδικά) είναι ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική. Εμπνευστής και χρηματοδότης του έργου ήταν η σουηδική βασιλική οικογένεια ενώ οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1748 υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Augustin Ehrensvärd. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωστρατηγική χωροθέτηση του έργου ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς διασφάλιζε τα στενά περάσματα της εισόδου στην ηπειρωτική χώρα. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της σουηδικής κυριαρχίας και καθόλου άδικα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς η πυριτιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 3 Μαΐου 1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φινλανδίας από τις ρωσικές δυνάμεις. Η επίσκεψη στο "Κάστρο της Φινλανδίας" όπως αποκαλείται από πολλούς κρίνεται σίγουρα απαραίτητη για όποιον βρεθεί στο Ελσίνκι. Όσο για την πρόσβαση, δεν θα συναντήσετε καμία δυσκολία, καθώς εκτός των κρουαζιέρων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επίσκεψη στα νησιά, υπάρχουν συχνά δρομολόγια με πλοιάριο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.
Πρόσβαση: Πέραν των διάφορων οργανωμένων εκδρομών που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά πρακτορεία, το κάστρο Suomenlinna είναι εύκολα προσεγγίσιμο μέσω του φερρυ που ξεκινά από την πλατεία Kauppatori market. Με ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο σε 15 λεπτά θα βρίσκεστε στον προορισμό σας. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
Ιστοσελίδα: http://www.suomenlinna.fi
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Θαλάσσιο Φρούριο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ελσίνκι » Θαλάσσιο Φρούριο
Αν ο καιρός είναι λίγο ομιχλώδης και βροχερός, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε φυλάκιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και περιμένεις την "απόβαση". Γι' αυτό νομίζω ότι η καλύτερη περίοδος να το επισκεφθεί κανείς είναι το Μάρτιο-Απρίλιο. Το καλοκαίρι καταστρέφεται όλη η πολεμική ατμόσφαιρα του μέρους.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ελσίνκι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Ελσίνκι - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012 Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Ελσίνκι - Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι Ελσίνκι - Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι Ελσίνκι - Εκκλησία των Βράχων