Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ελσίνκι - Πανόραμα πλατείας

Ελσίνκι

Φινλανδία
Μοιράσου το
Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Πλατεία της Γερουσίας
Senaatintori
Η πλατεία της Γερουσίας οφείλει την μορφή της στην αρχιτεκτονική αντίληψη και το ύφος του μεγάλου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Carl Ludvig Engel. Σε μία μοναδική σύνθεση περιγράφονται οι πολιτικές, εμπορικές, θρησκευτικές και επιστημονικές δραστηριότητες που συναντώνται στο κέντρο της πόλης του Ελσίνκι. Στην ανατολική πλευρά της πλατείας δεσπόζει το παλάτι που ολοκληρώθηκε το 1822 και χρησίμευε ως έδρα του Συμβουλίου της Γερουσίας. Το 1918 αντικαταστάθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και σήμερα αποτελεί την έδρα των γραφείων του πρωθυπουργού της Φινλανδίας και του υπουργικού συμβουλίου. Στην απέναντι πλευρά ο επισκέπτης θα αντικρίσει το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε το 1832. Στο βόρειο τμήμα της πλατείας υπάρχει ο Καθεδρικός Ναός του Ελσίνκι, το έργο αυτό δεσπόζει στην πλατεία και αποδίδεται Carl Ludvig Engel ο οποίος τον σχεδίασε και επέβλεψε την κατασκευή του μέχρι το θάνατό του. Στο κέντρο της πλατείας στέκει το άγαλμα του αυτοκράτορα Αλέξανδρου του δευτέρου που κατασκευάστηκε το 1894 και είναι αφιερωμένο στην έναρξη των μεταρρυθμίσεων για την αυτονόμηση της Φινλανδίας από την ρωσική εξάρτηση. Μετά την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Φινλανδίας το 1917 το άγαλμα αντικαταστάθηκε από από τον έφιππο ανδριάντα του στρατηγού και πολιτικού Carl Gustaf Emil Mannerheim ο οποίος ήταν ο έκτος πρόεδρος του Φινλανδικού κράτους. Σήμερα η πλατεία αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται ετησίως. Εκτός του ότι αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο που περιγράφει τη σχέση της Φινλανδίας με την Αυτοκρατορική Ρωσία, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε χώρο εικαστικών δρωμένων, συναυλιών και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Είναι σίγουρο ότι σε καμία περίπτωση δε θα μετανιώσετε την επίσκεψή σας σε αυτό το μέρος, εφόσον σας δοθεί η δυνατότητα.
Πρόσβαση: Για να προσεγγίσετε την Πλατεία της Γερουσίας δεν έχετε παρά να επιβιβαστείτε σε μία από τις γραμμές (1-πράσινη, 3Β,3Τ-μπλε, 4,4Τ-κόκκινη και 7Α,7Β μοβ), τελικός σας προορισμός θα είναι η ομώνυμη στάση Senaatintori και στη συνέχεια δεν έχετε παρά να απολαύσετε την περιήγησή σας στην πλατεία.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πλατεία της Γερουσίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ελσίνκι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Ελσίνκι - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012 Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Ελσίνκι - Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι Ελσίνκι - Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι Ελσίνκι - Εκκλησία των Βράχων