Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ελσίνκι - Πανόραμα πλατείας

Ελσίνκι

Φινλανδία
Μοιράσου το
Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Εμπορικό Κέντρο του Kamppi
Kampin keskus
Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ελσίνκι στην περιοχή Κάμπι και αναμφισβήτητα αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη σχέση που ανέκαθεν διατηρεί η πόλη με την αρχιτεκτονική. Κύριος σχεδιαστής του έργου είναι ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Juhani Pallasmaa και μέσα από ένα τετραετές πρόγραμμα κατασκευής κατάφερε να ολοκληρώσει ένα έργο που χαρακτηρίστηκε ως η πλέον εκτεταμένη οικοδομική κατασκευή στην ιστορία της Φινλανδίας. Στο σύμπλεγμα των κτιρίων που ανεγέρθηκαν περιλαμβάνονται τερματικοί σταθμοί αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, υπόγειους σταθμούς του μετρό, εμπορευματικούς σταθμούς, πάρκινγκ, κτίρια γραφείων, κατοικιών αλλά και ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο 6 ορόφων. Οι περισσότερες εργασίες είχαν διεκπεραιωθεί μέχρι τα μέσα του 2006 και το αποτέλεσμα απέσπασε τα καλύτερα σχόλια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Πρόσβαση: Εκτός του ότι μπορείτε πολύ εύκολα να εξυπηρετηθείτε από τον κεντρικό σταθμό, καθώς το εμπορικό κέντρο Κamppi βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό, ιδανικότερη επιλογή είναι η χρήση του ομώνυμου σταθμού του μετρό η οποία περιλαμβάνει τις πορτοκαλί γραμμές Mellumaki και Vuosaari.
Ιστοσελίδα: http://www.kamppi.fi/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εμπορικό Κέντρο του Kamppi"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ελσίνκι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Ελσίνκι - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012 Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Ελσίνκι - Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι Ελσίνκι - Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι Ελσίνκι - Εκκλησία των Βράχων