Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ελσίνκι - Πανόραμα πλατείας

Ελσίνκι

Φινλανδία
Μοιράσου το
Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Καθεδρικός του Ελσίνκι
Helsingin tuomiokirkko
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγαλοπρεπή Ευαγγελικό Λουθηρανικό ναό που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ελσίνκι. Χτίστηκε ακριβώς στο σημείο που παλαιότερα βρισκόταν ο ναός της Ελεονώρας Ούρλικα, βασίλισσα της Σουηδίας. Οι εργασίες ανέγερσής του άρχισαν το 1830 και ολοκληρώθηκαν το 1852, το αρχιτεκτονικό στιλ του ναού χαρακτηρίζεται νεοκλασικό και μέχρι την ολοκλήρωσή του το σχέδιο δέχτηκε τροποποιήσεις από δύο διαφορετικούς αρχιτέκτονες τον Carl Ludvig Engel στον οποίο οφείλεται το συνολικό ύφος και τον Ernst Lohrmann ο οποίος έκανε κάποιες παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο του ναού. Η συγκεκριμένη εκκλησία χτίστηκε προς τιμήν του Τσάρου της Ρωσίας Νικολάου του πρώτου και μέχρι την ανεξαρτητοποίηση της Φινλανδίας το 1917 ονομαζόταν εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Σήμερα ο καθεδρικός ναός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και ετησίως δέχεται περισσότερους από 350.000 επισκέπτες. Πέραν της τουριστικής προσέγγισης, ο ναός λειτουργεί κανονικά με τέλεση μυστηρίων και πολλοί πιστοί τον επισκέπτονται για να εκκλησιαστούν. Αναμφισβήτητα λοιπόν θα σας προτείναμε να μην χάσετε την ευκαιρία και να επισκεφτείτε τον συγκεκριμένο ναό που χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης.
Πρόσβαση: Αν βρεθείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης μπορείτε με έναν ευχάριστο περίπατο να προσεγγίσετε το καθεδρικό του Ελσίνκι, διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό και μέσω των πορτοκαλί γραμμών Mellumaki και Vuosaari να αποβιβαστείτε στην στάση Kaisaniemi από την οποία μέσω τω οδών Berggatan και Universitetgatan που βρίσκονται πίσω από το ξενοδοχείο Cumulus, θα φτάσετε σε λιγότερο από 5 λεπτά στο ναό.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός του Ελσίνκι"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ελσίνκι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Ελσίνκι - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012 Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Ελσίνκι - Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι Ελσίνκι - Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι Ελσίνκι - Εκκλησία των Βράχων