Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ελσίνκι - Πανόραμα πλατείας

Ελσίνκι

Φινλανδία
Μοιράσου το
Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας
Suomen kansallismuseo
Το Εθνικό μουσείο της χώρας εδρεύει στη πόλη του Ελσίνκι και φιλοξενεί μια σειρά από ευρήματα ανεκτίμητης αξίας που περιγράφουν την ιστορία του τόπου από την λίθινη εποχή έως τη σύγχρονη περίοδο. Η μόνιμη έκθεση χωρίζεται σε έξι τμήματα με αυτά του μεσαίωνα και του Φινλανδικού πολέμου να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρόσφατα ένα νέο "διαδραστικό" τμήμα του μουσείου άνοιξε τις πύλες του δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να κατανοήσει με ευχάριστο τρόπο ορισμένες πτυχές της ιστορίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το μουσείο. Αυτό άρχισε να χτίζεται το 1905 ολοκληρώθηκε σε 5 χρόνια και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1916. Η τεχνοτροπία του ανήκει στη προσέγγιση του εθνικού ρομαντισμού και οι σχεδιαστές του ήταν οι Herman Gesellius, Armas Lindgen και Eliel Saarinen.
Πρόσβαση: Επιβιβαστείτε σε μία από τις παρακάτω γραμμές του τραμ (4,4Τ-κόκκινη, 7Α,7Β-μοβ, 10-καφέ) και κατευθυνθείτε προς την στάση kansallismuseo, όπως αντιλαμβάνεστε βρίσκεστε ακριβώς στον προορισμό σας.
Ιστοσελίδα: http://www.nba.fi/fi/skm
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ελσίνκι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Ελσίνκι - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012 Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Ελσίνκι - Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι Ελσίνκι - Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι Ελσίνκι - Εκκλησία των Βράχων