Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ελσίνκι - Πανόραμα πλατείας

Ελσίνκι

Φινλανδία
Μοιράσου το
Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός
Helsingin päärautatieasema
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας. Είναι ένας τεράστιος κόμβος που συνδέει τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, με τα υπεραστικά τρένα και το μετρό της πόλης. Καθημερινά ο σταθμός εξυπηρετεί περισσότερους από 200.000 επιβάτες και τα τελευταία χρόνια οι τάσεις εμφανίζονται ως αυξητικές. Η πρώτη ανέγερση ταυτίζεται χρονικά με τη δημιουργία της πρώτης σιδηροδρομικής γραμμής που έγινε το 1860. Η αύξηση των συγκοινωνιών οδήγησε στην ανάγκη κατασκευής ενός μεγαλύτερου και περισσότερο λειτουργικού σταθμού. Έτσι το 1904 διοργανώθηκε διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σχεδίου βάση του οποίου θα κατασκευαζόταν ο νέος σταθμός. Σε αυτόν τον διαγωνισμό ξεχώρισε το σχέδιο του Elihil Saarinen που διακατέχονταν από πολλά στοιχεία ρομαντισμού. Η σχεδίαση ολοκληρώθηκε το 1909 και ο σταθμός ήταν έτοιμος το 1919. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες ο σταθμός δέχτηκε περιστασιακές ανακαινίσεις μέσω των οποίων όμως δεν αλλοιώθηκε η αρχική του μορφή. Είναι σχεδόν σίγουρο πως η παραμονή σας στην πόλη θα σας οδηγήσει στη χρησιμοποίηση του κτιρίου για κάποια μετακίνησή σας. Αν πάλι δε συμβεί αυτό καλό θα ήταν να να μην χάσετε την ευκαιρία και συμπεριλάβετε στην περιήγησή σας το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο.
Πρόσβαση: Όπως προαναφέραμε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό καταλήγουν και συναντώνται τα κυριότερα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό αλλά και οι αστικές συγκοινωνίες. Έτσι λοιπόν σε οποιοδήποτε προάστιο και αν βρεθείτε, θα μπορέσετε εύκολα να προσεγγίσετε τον κεντρικό σταθμό.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ελσίνκι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ελσίνκι - Καθεδρικός του Ελσίνκι Ελσίνκι - Θαλάσσιο Φρούριο Ελσίνκι - Πλατεία της Γερουσίας Ελσίνκι - Εμπορικό Κέντρο του Kamppi Ελσίνκι - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012 Ελσίνκι - Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελσίνκι - Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Ελσίνκι - Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι Ελσίνκι - Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι Ελσίνκι - Εκκλησία των Βράχων