Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λισαβόνα - Πανοραμική παλιάς πόλης απο θάλασσα

Λισαβόνα

Πορτογαλία
Μοιράσου το
Λισαβόνα - Κασκαΐς Κασκαΐς
Cascais
Το Κασκαΐς είναι μια μικρή πόλη στα παράλια της Πορτογαλίας δίπλα στην ακτή Εστορίλ στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας. Η πρών βασιλική κατοικία και πλέον πρωτοπόρος του τουρισμού, είναι μια πολύ όμορφη περιοχή που αξίζει να την επισκεφτείτε για το ιστορικό της κέντρο, το οποίο είναι γεμάτο αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, το επιβλητικό φρούριο Cidadela, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ομορφιάς αλλά και για τα μικρά της μουσεία όπως το Μουσείο της Θάλασσας, το Casa das Historias de Paula Rego και το Δημοτικό Μουσείο Condes de Castro Guimaraes. Κάντε μια στάση για φαγητό στα εστιατόρια της περιοχής και ανακαλύψτε χιλιάδες μικρές γαστρονομικές απολαύσεις, κυρίως ψάρια και θαλασσινά, καθώς στη Πορτογαλία καταναλώνονται τα περισσότερα ψάρια κατά κεφαλήν απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πόλη. Αν είστε τυχεροί θα δείτε από κοντά αγώνες ιστιοπλοΐας και τολμηρούς σέρφερ να δαμάζουν τα κύματα. Επίσης, η περιοχή διαθέτει και ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ σχεδιασμένο από τους καλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Κασκαΐς"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κασκαΐς"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Λισαβόνα » Κασκαΐς
Κασκάις και Εστορίλ πραγματικά μνημονεύονται ως δύο από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πικάντικη πληροφορία για το Εστορίλ είναι ότι η κίνηση στα ξενοδοχεία του εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Βλέπετε η Πορτογαλία του Σαλαζάρ ήταν ουδέτερη. Τότε λοιπόν εκτός του ότι κάποιοι συνέχιζαν να ξεκλέβουν χρόνο για διακοπές, τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα από κατασκόπους και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Για αυτό λοιπόν και στο Palacio Hotel Estoril γυρίστηκε το 1969 η ταινια του James Bond “On Her Majesty's Secret Service”. Πάρτε λοιπόν το τρένο από Λισσαβόνα κατεβείτε πρώτα Εστοριλ και μετά περπατήστε προς Κασκάισ από την Παραλία δεν είναι μακρυά.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λισαβόνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λισαβόνα - Γέφυρα της 25η Απριλίου Λισαβόνα - Πύργος Μπελέμ Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Λισαβόνα - Μνημείο των Εξερευνήσεων Λισαβόνα - Μοναστήρι των Ιερονυμιτών Λισαβόνα - Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα» Λισαβόνα - Ενυδρείο Λισαβόνας Λισαβόνα - Πάρκο των Εθνών Λισαβόνα - Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα» Λισαβόνα - Κασκαΐς Λισαβόνα - Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Λισαβόνα - Φεστιβάλ Optimus Alive! Λισαβόνα - Μουσείο Αμαξών Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»