Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λισαβόνα - Πανοραμική παλιάς πόλης απο θάλασσα

Λισαβόνα

Πορτογαλία
Μοιράσου το
Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Κάστρο του Αγ. Γεωργίου
Castle of São Jorge
Το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου βρίσκετε στην κορυφή της Αλφάμα που είναι η παλιότερη γειτονία της Λισαβόνας. Το σημείο που είναι το κάστρο φαίνεται να έχει ιστορία από των 6ο αιώνα προ χριστού με Φυνήσιους, Έλληνες, Ρωμαίους, Βησιγότθους και Άραβες να έχουν αφήσει τα πολιτισμικά τους ίχνη. Στην εποχή των Αράβων της Ιβηρικής το κάστρο χρησιμοποιούνταν ως βασιλική κατοικία, μέχρι το 1147 που ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας Afonso Henriques το κατέλαβε με την βοήθεια βόρειο-Ευρωπαίων σταυροφόρων. Τότε ήταν που το κάστρο πήρε το όνομα του Αγ. Γεωργίου προς τιμή του προστάτη αγίου της Αγγλίας. Ένα μεγάλο μέρος του κάστρου καταστράφηκε μέσα στα χρόνια, ειδικά κατά των μεγάλο σεισμό του 1755, αλλά ακόμα περιλαμβάνει τα τείχη και 18 πύργους. Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στους πύργους και να περπατήσουν κατά μήκος των επάλξεων για να απολαύσουν της μαγική θέα της πόλης.
Πρόσβαση: Στο κάστρο του Αγ. Γεωργίου μπορείτε να ανεβείτε περπατώντας μέσα από την Alfama ή με το λεωφορείο νούμερο 37.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Κάστρο του Αγ. Γεωργίου"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάστρο του Αγ. Γεωργίου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λισαβόνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λισαβόνα - Γέφυρα της 25η Απριλίου Λισαβόνα - Πύργος Μπελέμ Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Λισαβόνα - Μνημείο των Εξερευνήσεων Λισαβόνα - Μοναστήρι των Ιερονυμιτών Λισαβόνα - Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα» Λισαβόνα - Ενυδρείο Λισαβόνας Λισαβόνα - Πάρκο των Εθνών Λισαβόνα - Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα» Λισαβόνα - Κασκαΐς Λισαβόνα - Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Λισαβόνα - Φεστιβάλ Optimus Alive! Λισαβόνα - Μουσείο Αμαξών Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»