Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λισαβόνα - Πανοραμική παλιάς πόλης απο θάλασσα

Λισαβόνα

Πορτογαλία
Μοιράσου το
Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς» Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»
Cristo Rei
Στην αριστερή ακτή του ποταμού Τάγος, απέναντι από την πόλη και δίπλα στην γέφυρα της 25η Απριλίου, βρίσκετε το άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς». Στην βάση του μνημείου υπάρχει μια πύλη 75 μέτρων ενώ στην κορυφή το άγαλμα του Χριστού ομοίου με αυτό του πασίγνωστου αγάλματος στο Ρίο της Βραζιλίας. Στο εσωτερικό του μνημείου βρίσκετε μια βιβλιοθήκη, ένα μπαρ, παρεκκλήσια αφιερωμένα στην Παναγία και τον Ιησού καθώς και λείψανα Αγίων της Καθολικής Εκκλησίας ενώ στην βάση του αγάλματος υπάρχει ένα παρατηρητήριο που παρέχει πανοραμική θέα της πόλης, του ποταμού και της γέφυρας. Το έργο εγκαινιάστηκε στις 17 Μαΐου του 1959 και ανεγέρθηκε ώστε εκφράσει την ευγνωμοσύνη των Πορτογάλων, διότι γλίτωσαν τα αποτελέσματα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Πρόσβαση: Για να φτάσετε στο άγαλμα του Χριστού θα πρέπει να πάρετε το ferry από την στάση Cais do Sodre στο Cacilhas στην απέναντι πλευρά του ποταμού και μετά το λεωφορείο 101 που σταματάει μπροστά στο μνημείο.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λισαβόνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λισαβόνα - Γέφυρα της 25η Απριλίου Λισαβόνα - Πύργος Μπελέμ Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Λισαβόνα - Μνημείο των Εξερευνήσεων Λισαβόνα - Μοναστήρι των Ιερονυμιτών Λισαβόνα - Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα» Λισαβόνα - Ενυδρείο Λισαβόνας Λισαβόνα - Πάρκο των Εθνών Λισαβόνα - Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα» Λισαβόνα - Κασκαΐς Λισαβόνα - Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Λισαβόνα - Φεστιβάλ Optimus Alive! Λισαβόνα - Μουσείο Αμαξών Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»